Među ugostiteljskim kućicama Bajke na Bosutu smjestila se i jedna „slatka”. Devet lokalnih proizvođača okupljenih pod zajedničkim nazivnikom „Bončić-poklončić“ nezaobilazna su atrakcija ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima kojoj ćete bezuspješno pokušati odoljeti.

Svakog radnog dana od 17 do 22 i vikendom od 17 do 23 sata suvenirnica simpatičnog naziva „Bončić-poklončić“ otvara svoja vrata svim posjetiteljima Bajke na Bosutu. Na samom ulazu dočekuje i mlade i stare te svojom bogatom ponudom zaustavlja baš svakog zaljubljenika u Božić i božićne poklone.

Naše cure Lea i Barbara poslužit će vas proizvodima malih domaćih proizvođača i pomoći vam da pronađete idealan poklon za sebe i svoje najmilije. Samo strpljivo, jer odabir bi mogao biti stvarno težak.

Ono za što sigurno znamo da neće proći nezamijećeno su Lanela božićne svijeće različitih mirisa. Uz onaj božićni, dolaze još i s mirisima božura, lavande, magnolije i naranče, a vjerujemo kako nema doma koji neće učiniti ugodnijim i toplijim. Na svoje nove vlasnike nestrpljivo čekaju i svijećnjaci u obliku srca i zvijezde, a u našu malu suvenirnicu iz domaće radinosti donijela ih je Vinkovčanka Mirjana Huber.

Ručno izrađene su i plave keramičke šalice s kojima će vam ispijanje kave ili čaj biti posebnije nego ikada, posebno u ove hladne zimske dane. Za njih se pobrinuo Atelier Ceramic – mali atelje keramike i ostalih rukotvorina izrađenih s ljubavlju. Za vaš osmijeh pobrinut će se još i Martis tradicijski kalendari. Još od 2001. s guštom rade kalendare koji kroz 12 mjeseci i 12 motiva prikazuju tradiciju iz života naših starih, svo bogatstvo naše prošlosti te na poseban način dočaravaju emociju i trenutak. Svoj primjerak možete od subote kupiti i u našoj suvenirnici.

Na početku priče rekli smo kako je „Bončić-poklončić“ slatka kućica pa je vrijeme da to i potvrdimo – dobrodošli u svijet domaćeg meda, pekmeza, medenjaka i ušećerenih jabuka. Već dobro nam poznato OPG Pčelarstvo Ferbežar odlučilo je pokazati Vinkovčanima i njihovim gostima neke od svojih proizvoda zbog kojih su tako poznati pa na Bajku na Bosutu donose cvjetni med i med od bagrema. Iz OPG-a Slavica Dumandžić pobrinuli su se da ove zime uživate u slatkim medenjacima i pekmezu od jabuke i cimeta te dunje i jabuke, dok su vrijedni učenici Strukovne škole ponudili svoje ušećerene jabuke. Njihovi školski kolege „prekoputa“, točnije iz Poljoprivredno šumarske  škole, jabuku su iskoristili malo drugačije pa na kućici tako pronađite i čips od jabuke.

Boro Brekalo vlastitim je rukama izradio i zanimljive ukrase za bor. I inače ih radi personalizirane, a ovoga puta ih je posvetio gradu Vinkovcima. Uz sve to, spomenimo još kako možete kupiti i brojne druge suvenire ovogodišnje manifestacije – aluminijsku bocu, lončić, šibice, olovke i staklenu šalicu – sve s prepoznatljivim simbolom Adventa u Vinkovcima.

Instagram