Česti su gosti svih vinkovačkih manifestacija, a Advent u Vinkovcima ne propuštaju. Vrijedna ekipa obrta Maki ove zime ponovno nas grije toplim napitcima i mami ukusnim zalogajima, s mirisima kojima ćete teško odoljeti.

Vruće i mekane lepinje, palačinke ili slatke fritule? Kuhano vino, topla čokolada ili čaj? Ponuda je raznolika, a odabir – nepogrješiv. To će vam potvrditi i brojni posjetitelji ugostiteljske kućice Maki koji već godinama biraju sigurno i provjereno. Uživaju u apsolutno svakom zalogaju, no, priča nam vlasnica Evica Puškarić, već tradicionalno najbolje idu lepinje i fritule, a kapljica dobrog kuhanog vina je neizostavna.

„Prezadovoljna sam. Kako smo krenuli, mi ne stajemo. Možda je to zato što je ove godine nešto manje ugostitelja, ali dobro smo radili i prijašnjih godina kad nas je bilo više”, rekla nam je Evica, istaknuvši žal što nisu mogli ranije otvoriti kućicu. Međutim, velik broj ljudi koji s nestrpljenjem čeka obradovati svoja nepca probleme izazvane epidemijskom situacijom baca u zaborav.

Ovo je vrijeme kada smo okruženi ljudima koje volimo i kada jedni drugima ispunjavamo želje, naravno uz pomoć Djeda Božićnjaka, ali i vrijeme kada se u zraku osjeti miris omiljenih slastica i promrzli obrazi griju kuhanim vinom. I upravo takva slika dočekat će vas svakoga dana na Bajci na Bosutu, s ponudom pet ugostitelja od 17 do 21 sat. Među njima je i Maki, starosjedilac naših manifestacija.

“Sve se lijepo posložilo. Promjena je velika, ali je klizalište prekrasno i dobro posjećeno pa smo time i mi zadovoljni jer je kod nas uvijek dugačak red”, zaključila je ponosno vlasnica Makija.

Zavirite i vi u njihovu kućicu, omastite brke zimskim delicijama i siti osjetite onu pravu čaroliju Bajke na Bosutu.

Instagram