Učenici sedmih razreda OŠ „Antun Gustav Matoš“ znaju onu istinsku vrijednost adventa i Božića. Znaju da je to vrijeme ljubavi i brige za druge. S time na umu, odlučili su iskoristiti svoju kreativnost i svoje vrijeme kako bi organizirali jednu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

Zanimljiv štand osvanuo je proteklog vikenda na Bajci na Bosutu. Iza njega našli su se učenici sedmih razreda prve vinkovačke osnovne škole koji su zajedno sa svojim učiteljima, a u sklopu Erasmus+ projekta „Doing small things with great love“, na Adventu u Vinkovcima proveli su humanitarnu akciju. Ona se sastojala od prodaje ručno izrađenih božićnih ukrasa.

Pri izradi su vrijednim učenicima koji sudjeluju u projektu pomogli njihovi učitelji, ali i učenici iz školske zadruge koja djeluje unutar škole „Antun Gustav Matoš“, Vinkovci.

Cilj je cijele akcije i prodaje ukrasa bilo skupljanje novčanih sredstava kako bi se pomoglo obiteljima u teškoj financijskoj situaciji na potresom pogođenom području Petrinje i Siska. Jedan od glavnih ciljeva projekta „Doing small things with great love“ razvoj je solidarnosti prema osobama u potrebi stoga su učenici kroz prodaju razvijali solidarnost prema drugima, a ujedno su učinili jedno hvalevrijedno djelo – pomoć osobama u potrebi”, pojasnio je koordinator projekta Josip Gašpar.

Iz tog razloga učenici su tijekom subote vrijedno prodavali ukrase poput privjesaka za bor, magneta, snježnih kugli, ručno izrađenih sapuna s božićnim motivima, vreće za poklone i slično, dobro se zabavili, a sve s ciljem prikupljanja novčanih sredstava kako bi se pomoglo osobama u potrebi.

Instagram