Ušli smo u samu završnicu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, prema mišljenju brojnih građana, najboljega i najljepšega do sada. Pred nama je, uz klizalište i ugostiteljske kućice, još jedan koncert, a koliko smo uživali u njemu govori i to da smo ga svojim glasovima svrstali u drugi najljepši advent u Hrvatskoj. Za sada.

Bajka na Bosutu živi svoje posljednje dane ove zime. Nakon više od 40 dana adventskog guštanja lagano se približavamo spuštanju zastora na još jednu manifestaciju, a baš kako je to bilo i do sada, posljednji vikend donijet će nam ponovno svima dobru zabavu, finu hranu, ukusne tople napitke i nove avanture na kružnom klizalištu. Vikend je sinoć trebao otvoriti koncert osječkog glazbenika Igora Delača, no ponovno je odgođen. Nakon što su njegov božićni nastup u Vinkovcima otkazali nepovoljni vremenski uvjeti, ovoga puta prste je upleo koronavirus, a Igor će u našem gradu nastupiti u prvom idućem slobodnom terminu.

Danas u 20 sati na pozornicu pod kupolom pored klizališta stižu Meri Andraković i Babylon Band. Meri je glavni vokal ove slavonske skupine uz čije ste se ritmove sigurno zabavljali već puno puta, a vjerujemo kako ništa drugačije neće biti ni danas na Bajci na Bosutu.

Klizalište od 450 metara četvornih i dalje je dostupno spretnim klizačima, ali i svima onima koji se u tome žele okušati prvi put. Požurite, jer vremena imate još samo do 9. siječnja. Od jučer do nedjelje radi od 10 do 23 sata, najam klizaljki je i dalje pet kuna, a korištenje klizališta 10 kuna. Nakon klizanja možete se okrijepiti i na jednoj od pet gastro kućica koje su otvorene od 17 do 21 sat, a nikako nemojte zaboraviti „zaviriti“ u suvenirnicu Bončić-poklončić gdje ćete pronaći rukotvorine devet lokalnih proizvođača i idealan poklon kao trajnu uspomenu na naš grad.

Spomenimo još kako je na Facebook stranici Gradonačelnik.hr u tijeku izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj. Vinkovci su trenutno na drugom mjestu s ukupno 5.100 lajkova, odmah iza Osijeka koji ih je do sada skupio 6.100. Lajkati možete do 12. siječnja u ponoć.

Instagram