[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Predstavljen program Adventa u Vinkovcima”][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]pressicaU programu Adventa u Vinkovcima gotovo 500 sudionika, 22 koncerta i klizalište
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, pročelnik za kulturu i turizam Mario Banožić i direktorica gradske tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić predstavili su novinarima ovogodišnji program Advent u Vinkovcima koji će biti bogatiji nego ikada do sada. Mladen Karlić je rekao kako se nada da će Vinkovčani uživati u bogatom programu Adveta koji sadržava za svakoga po nešto.
„Pozivam građane neka kroz svoje udruge daju učešća u adventskoj proslavi, božićnim događanjima i dočeku Nove godine, neka uživaju u glazbi, klizalištu kojega imamo po prvi put i koje će, vjerujem, okupiti puno mladih i nešto starijih koji su nekada klizali“ – istaknuo je gradonačelnik Karlić izražavajući zadovoljstvo uključenjem brojnih tvrtki, institucija i udruga u program Adventa.
Pročelnik Mario Banožić čiji odjel je nositelj kulturnog programa i sadržaja Adventa poželio je da se Vinkovci u danima Adventa pretvore u “mali Beč”. Podsjetio je kako su se župe unazad dvije godine dobro organizirale u programu paljenja adventskih svijeća i glazbenom programu četvrtkom kada nastupa 17 župnih zborova, ne samo iz Vukovarsko-srijemske već i iz Brodsko-posavske, te Osječko-baranjske županije.
„Petkom su zabavni sadržaji, u subotu nakon paljenja adventskih svijeća je glazbeni koncert, a vinkovačko kazalište Joza Ivakić će izvesti predstavu na otvaranju klizališta 26. studenog. U Gradskom muzeju i Gradskoj knjižnici su prigodni programi, a 17. prosinca nakon paljenja 4. Adventske svijeće je Veliki božićni koncert s više od 200 izvođača iz vinkovačkih srednjih i osnovnih škola. Novogodišnji koncert je 30. prosinca u kazališnoj dvorani kada nastupa orkestar HNK-a iz Osijeka“ – rekao je Banožić.
Ne zaboravimo kako je upravo po ovom velikom koncertu zborova, koji pjevaju s prozora Vinkovačke gimnazije, Vinkovački advent i najpopularniji, a ove godine udvostručen je broj pjevača te se očekuje iznimno zanimljiv glavni Veliki Božićni koncert.
Mirjam Jukić je podsjetila kako će u programima Adventa u Vinkovcma u 43 dana sudjelovati 500 izvođača, održat će se 22 koncerta, a Vinkovčani će po prvi put moći uživati u klizanju na klizalištu 10 sa 20 metara i to u samom srcu Pješačke zone. Članovi udruge Bubamara na klizalištu će premijerno predstaviti svoj Buba bar koji je i službeni ugostiteljski objekt na samom klizalištu.
„Vinkovci za Advent imaju sve sadržaje kao Beč ili Zagreb u malom“ – rekla je Mirjam Jukić dodajući kako će se Vinkovčani moći osladiti mega savijačom od jabuka dugoj sedam metara, a djeca, osim u klizanju, moći će uživati u Božićnom zabavnom parku gondoli i vožnji vlakićem, kao i slamnatim sobovima i sanjkama. Tu je i mini disco, te disco klizanje subotom.
5
Javni poziv za izlagače je u tijeku, a možete ga pronaći na službenim stranicama manifestacije www.adventvinkovci.com koje su danas premijerno puštene u rad. Na njima možete pronaći kompletan program ovogodišnjeg adventa koji se iz dana u dan nadopunjuje. Također sve udruge koje žele sudjelovati u programu Adventa mogu se prijaviti organizatorima na mail marketing@adventvinkovci.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Instagram