Središte Vinkovaca od danas krasi 13,5-metarska smreka, dar obitelji iz grada koja je ovom prilikom imala želju ostati anonimna.

Datira iz 1965. godine, a zbog vremešnosti, načeta bolešću, svoj životni vijek završit će ukrašavajući Advent u Vinkovcima.

Strpljenjem vozača, zahtjevan, ali vješt pothvat postavljanja božićnog vinkovačkog drvca izveli su za oko sat vremena uigrani radnici, a radi stabilnosti, pod zemljom je učvršćena na dubini oko 2 metra.

Nesvakidašnjem događaju nazočili su i građani koji su zabilježili trenutak postavljanja fotoaparatom svoga mobitela, dok su se drugi u prolazu divili zimzelenoj “grdosiji” i zadovoljno komentirali kako se u gradu već pomalo osjeća predbožićni ugođaj.

Inače, Božićno drvce kitit će ove godine učenici OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca u čijem kabinetu likovne kulture ovih dana upravo nastaju ukrasi na zadanu temu.

Središnji simbol božićnih i novogodišnjih blagdana dominirat će vinkovačkom pješačkom zonom osvjetljen lampicama i, uvjereni smo, ponovno biti jedna od najfotografiranijih lokacija Adventa u Vinkovcima.

Instagram