Ovogodišnji koncertni program okupit će neke od najljepših domaćih glasova

Jedan od najavljenih noviteta na ovogodišnjem Adventu u Vinkovcima svakako je Ledeni Orion. Riječ je o krovnom nazivu projekta koji na jednom mjestu okuplja sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije.

Novo izdanje omiljene blagdanske manifestacije, ove godine započinje 30. studenog i traje sve do 6. siječnja sljedeće godine. Kako se ipak radi o jednom od najposjećenijih Advenata u Slavoniji, organizatori su ponovno zasukali rukave i bacili se na posao.

Uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća, koncert na Gimnaziji i božićni sajam, građane očekuje i dodatno prošireno klizalište veličine 500 četvornih metara, kako bi svaki Vinkovčanin, bio on star ili mlad, dobio priliku okušati se u ovoj snježnoj disciplini.

Među “detaljima” najviše se, kao i svake godine do sada, ističe onaj novi koncertni program zabavne glazbe. Ustaljeno je pravilo kako se četvrtkom svira duhovna glazba, petak je rezerviran za promoviranje lokalnih bendova, dok subotom vinkovačku pozornicu praše malo poznatija imena s domaće glazbene scene. U nastavku vam donosimo popis ovogodišnjih izvođača (za sada).

Prvog dana Adventa zabavljat će nas grupa Sax, dok sutradan, prvog dana prosinca, u Vinkovce se nakon Vinkovačkog ljeta vraća mlada kantautorica Zsa Zsa. Na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca, pred publiku će stati raspjevani zborovi, njih prati Orion Full band, 7. prosinca, a kao vrhunac drugog adventskog tjedna, 8. prosinca, zapjevat će Nola.

U četvrtak, 13. prosinca, vraćaju se zborovi, u petak nastupa Slavonica jazz band, a u subotu, jedan od najpoznatijih domaćih izvođača duhovne glazbe, Emanuel. Ledeni Orion treći tjedan nastavlja sa zborovima u četvrtak, s Veky u petak te sestrama Husar u subotu, 22. prosinca. Posljednju adventsku svijeću, upalit ćemo uz pjesmu Adrijane Baković.

U Novu godinu ulazimo koncertom Aklea Neona, 29. prosinca, dok će na samom dočeku zasvirati omiljeni TS Vranac.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram