Prvi vikend ovogodišnjeg Ledenog Orionca ponudio je raznolik program za sve posjetitelje koji uživaju u božićnim čarolijama. Kuća Djeda Božićnjaka, koja je svoju premijeru doživjela ove godine, pokazala se kao pun pogodak. Naime, prvog dana Adventa stotinjak vrtićke djece uz kiflice i čaj okitilo je bor Djeda Božićnjaka s kojim su se i fotografirali. Nekoliko minuta prije toga učenici vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina okitili su središnju gradsku jelku. U prijepodnevnim satima štandove su otvorili i izlagači na Božićnom sajmu, koji će se na Adventu u Vinkovcima zadržati do 9. prosinca. U večernjim satima održan je koncert Saxa, a manifestaciju je svečano otvorio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Unatoč prilično niskoj temperaturi, koja je obilježila prvi dan Ledenog Oriona, u Pješačkoj zoni i na klizalištu okupio se veliki broj posjetitelja, a slično je bilo i u subotu, kada je program nastavljen paljenjem prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu u središnjem gradskom parku.

Uz prigodna čitanja i poruke prvu adventsku svijeću upalili su župljani Župe sv. Vinka Pallottija koji su u park iz svoje župe došli u procesiji prošavši kroz grad uz molitvu i pjesmu. Prvu svijeću upalila je desetogodišnja Pia Tolušić, a poruku uz Došašće i nadolazeći Božić uputio je pater Ilija Sudar, župnik Župe sv. Vinka Pallottija. Dobro raspoloženje u vinkovačkoj pješačkoj zoni u subotu je nastavljeno i nakon svečanosti paljenja prve adventske svijeće. Pod kupolom sve je zabavljala Zsa Zsa, na ulazu u klizalište bio je popriličan red, a Vinkovčani svih generacija uživali su u odličnom ozračju Ledenog Oriona.

U nedjelju u 10 sati, a u organizaciji Društva naša djeca Vinkovci održana je i prva radionica za naše najmlađe sugrađane,koja je privukla poprilično zanimanje. Radionica će se u isto vrijeme održavati i sljedeće dvije nedjelje. U Gradskom kazalištu Joza Ivakić na programu je bila predstava kazališta Planet Art iz Zagreba “Posljednja Freudova seansa”. Bogat program Adventa u Vinkovcima nastavlja se i danas. Uz klizanje na klizalištu građani mogu posjetiti Božićni sajam u Pješačkoj zoni, koji je radnim danom otvoren od 15 do 20, a vikendom od 10 do 22 sata. Podsjetimo kako je Vinkovčanima na raspolaganju klizalište, kao i prošle godine u dane Adventa, samo što je ove godine veće za skoro dvjesto četvornih metara. Klizanje traje po 45 minuta, a 15 minuta je predviđeno za izmjene skupine klizača i održavanje leda, pa su izmjene klizača svaki puni sat. Organizirane skupine mališana iz dječjih vrtića, te učenici prvih razreda osnovnih škola imaju besplatno klizanje, a ostali učenici osnovnih i srednjih škola, koji dođu organizirano plaćaju ulaznicu 5 kuna i njima je klizalište namijenjeno u prijepodnevnim i popodnevnim satima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram