dscn4762Još prije 19 sati, za kada je najavljeno otvaranje adventskih svečanosti u vinkovačkoj pješačkoj zoni, mnoštvo Vinkovčana i njihovih gostiju pohodilo je prostor na kojem se održava ovogodišnji Advent u Vinkovcima, bogatiji, sadržajniji, raznovrsniji i ljepši nego ikada prije. Advent u Vinkovcima počeo je darivanjem adventskog kolača, sedam metara duge slasne štrudle od jabuka, a koliko je bila dobra govori i podatak kako je za samo nekoliko minuta nestala sa stola.

dscn4748Najviše mladih i djece potražili su zabavu na klizalištu, gdje su uz glazbu klizali ili uz pomoć “pingvina” činili prve korake, a oni stariji zauzeli su mjesta uz ogradu ili oko kućica i štandova koji su nudili kuhano vino, lepinjice, čaj i drugo što za zagrijavanje. Koliko je zanimanje za klizanje, prvi put u Vinkovcima nakon puno godina, pokazivao je prizor pred kućicom gdje su se kupovale karte i najmile klizaljke, a gdje je vladala velika gužva, no strpljivi Vinkovčani su disciplinirano čekali u redu – tražila se, kao rijetko do sada, “karta više”. Djecu na klizalištu i oko njega, obradovali su kostimirani junaci iz dječje predstave “Princeza Nikolina i Djed Božićnjak” koja će se premijerno izvesti u vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić, 3. prosinca.

dscn4726Trebalo je dosta umješnosti i korektnosti “probijati” se kroz gužvu između kućica ugostitelja i obrtnika i klizališta gdje se uvijek događalo nešto zanimljivo. Ovakva gužva može se usporediti samo s Vinkovačkim jesenima i to u ona tri udarna dana. Očito je Vinkovčanima nedostajalo ovakvih događanja jer rijetko kada su izašli u pješačku zonu u ovako velikom broju. 

dscn4791
Nekoliko minuta prije 20 sati, vjernici iz Župe sv. Vinka Pallotija u procesiji su došli do četiri adventske svijeće pjevajući adventske pjesme, a župnik Ilija Sudar i umirovljeni svećenik i nekadašnji župnik Župe Tordinci, Marko Bubalo, vodili su misno slavlje prije nego je dječak ministrant iz njihove Župe upalio prvu adventsku svijeću.


dscn4752Nakon toga je na obližnjoj pozornici uslijedio koncert izvrsnog osječkog benda Groove Up, a na klizalištu disco večer koja je okupila ponajprije mlade.

Sutra u 10 sati na klizalištu počinje disco za mališane gdje će volonteri i animatori iz Društva Naša djeca Vinkovci pokazati djeci kako se može zabaviti na ledenoj površini.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram