U sklopu Adventa u Vinkovcima, na pozornici u pješačkoj zoni u petak (2. prosinca) u 19 sati počinje koncert županjskog tamburaškog sastava Slavonski suton. Županjski tamburaši, ranije su se nazivali Kontra bend, djeluju već gotovo četiri godine i dobro su poznati ljubiteljima tamburaške glazbe diljem Hrvatske. Kao svaki put na koncertima, neka sastav predstavi Mario Gorupić na svoj način:

“Primaš – Josip Jelić – 20-godišnjak iz Gradišta koji se uz sviranje u bendu bavi poljoprivredom, te radi u Deutz Fahru. Prvi basprim i glavni vokal – Robert Dadić – po ”selu” znani kao Slaviša, ima 20 godina, a uz svirku, kad stigne odlazi i na faks. Slijedi, Matej Jemrić, kao 3. basprim i majstor na udaraljkama, vjerojatno najglasniji član, ali ne zato što je, sa svojih 22 godine, najstariji među nama, već zato što više od pola svirke udara po cajonu, defu i svemu što stigne. Naravno uz to sve i pjeva, a radi i kao glavni konobar u restoranu. Naš bas – Anto Župarić – 21 godina, uz glavnog vokala ponavlja gradivo s faksa, dakle, studira i svira. On je, vjerojatno, najveselija osoba koju sam upoznao, uvijek s njim neke komedije, pa bi mu možda ovim putem mogao poručiti da se malo uozbilji. Na kontri nas prati Zvonimir Turek – 20 godina, Babogredac, naša ritam sekcija, također student i odličan glazbenik. Uz Mateja, on je najnoviji član benda, ali obojica su se brzo prilagodili. I na kraju, kao i obično, ja, Mario Gorupić, na 2. basprimu, ali o sebi ću samo citirati što dečki kažu: Iako je najsitniji, njega smo promovirali u šefa benda. Djeluje opasno, ali svi koji ga upoznaju, uvjere se da to (ni)je tako”.

Sve ovo sluti na dobru tamburašku večer u petak u pješačkoj zoni, a uz klizanje na klizalištu, događaj je upotpuniti vinkovački ugostitelji i obrtnici bogatom ponudom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram