Grad Vinkovci polako priprema svoje božićno ruho uoči najočekivanijeg blagdana i vinkovačkog Adventa te će ponovno zasjati  ukrasima i veseliti građane uz tradicionalne mirise Božića, fritula, kuhanog vina i ostalih delicija.

Ovogodišnji će Advent biti podijeljen na dvije lokacije pa će tako opseg ukrasa biti nešto veći.  Dijelove grada već su obasjale lampice i božićni sadržaji koji će ga ove godine osvijetliti motivom anđela. Naći će se tu i mnoštvo kućica, a jedna od noviteta je Kućica bake Eve u organizaciji udomitelja i njihove dječice. Tako će Baka Eva, zajedno sa mališanima, svake subote dijeliti ušećerene jabuke i družit se s posjetiteljima.

“Lokacije ukrašavanja neće se drastično razlikovati u odnosu na prijašnje godine, osim što je Advent ove blagdane podijeljen na dva dijela pa će tako i drugi dio biti osvijetljen lampicama i ukrašen božićnim dekoracijama. Tu su naravno Gradsko kazalište “Joza Ivakić”, Meraja, centar grada i naš vinkovački park”, rekla je zamjenica pročelnice za kulturu i turizam Jasna Garvanović te dodala kako u ukrašavanju grada sudjeluju Drvodielska tehnička škola i Poljoprivredna škola iz Vinkovaca, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci,  a božićnu jelku na vinkovačkom korzu kitit će Osnovna škola Bartola Kašića.

“Tradicija ukrašavanja božićne jelke svake godine pripadne drugoj školi. Prošle je ono izostalo zbog epidemioloških razloga, ali ove godine nadoknađujemo propušteno. Tim povodom izrađivat će ukrase i dekoracije kako bi nam jelka zasjala i učinila ovogodišnje blagdane posebnima”, objasnila je Garvanović.

S obzirom na dvije lokacije Adventa, onaj tradicionalni vjerski dio i paljenje svijeća bit će na vinkovačkom korzu i u parku u centru grada, a onaj zabavni na Trgu Franje Tuđmana, kazala je Gavranović.

U programu blagdanskog ozračja, koncertima i gurmanskim delikatesama uskoro će moći uživati i svi građani Grada Vinkovaca.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram