advent_2Uz klizanje, vožnju vlakićem Advent express, “plovidbu” gusarskim brodom ili posjet nekoj od kućica i štandova s bogatom ponudom toplih i osvježavajućih pića ili dobrog zalogaja preko cijelog dana od 9.30 do 23 sata, Vinkovčani će za vikend na Adventu u Vinkovcima u pješačkoj zoni moći uživati i u glazbi.

U subotu u 20 sati će vjernici župe bl. Alojzija Stepinca i župe sv. Ćirila i Metoda uz prigodni program zapaliti drugu adventsku svijeću, a potom će s početkom u 20.30 sati na pozornici u pješačkoj zoni koncert duhovne glazbe izvesti VIS Emanuel iz Velike Gorice.

emanuelVIS Emanuel je osnovan 2001. a tri godine kasnije nastupili su prvi put na nekom festivalu duhovne glazbe. Započeli su kao sastav župe bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici gdje su nastupali u župnoj crkvi na misnim slavljima, na priredbama, koncertima i gostovanjima po Hrvatskoj i inozemstvu. Na svom facebook profilu objavili su 29. studenog da je i službeno potvrđeno kako je njihov album “Svake slave dostojan” postao naprodavaniji album u Hrvatskoj proteklog tjedna.

“Iako nismo očekivali baš tako dobar ulaz, jer govorimo o glazbi koja ima svoje ciljano tržište, svakako smo vjerovali u ovaj materijal i ovo izdanje. Koliko god naše tržište bilo malo, ili barem manje od estradnog, govorimo o tržištu i ljudima koji su vjerni i nisu škrti izdvojiti za nešto što im donosi blagoslov. Sretni smo i zahvalni što su ljudi prepoznali ove nadahnute pjesme i našu iskrenost u njihovoj izvedbi!” – napisali su na svojoj fb stranici.

Princeza Nikolina- plakatNakon koncerta, mladi i oni koji se tako osjećaju moći će od 22 do 23 sata uživati u klizanju i disco glazbi.

U nedjelju je od 10 do 12 sati održat će se dječji mini-disco na klizalištu, a u blizini klizališta mališane će prigodnim programom i radionicama zabaviti članovi udruge Društvo Naša djeca. Božićni sajam, klizalište i mini-lunapark u nedjelju će biti otvoreni do 21 sat.

U popratnom programu izdvajamo premijeru predstave “Princeza Nikolina”, koja će se u Gradskom kazalištu Joza Ivakić uprizoriti u subotu 3. prosinca u 11 sati. Gradski muzej Vinkovci drugu subotu za redom, a u sklopu Adventa u muzeju, od 20:00 do 22:00 sati, otvorit će svoja vrata posjetiteljima za koje će ulaz u muzej biti slobodan.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram