Na blagdan Sveta tri kralja završava ovogodišnja adventska i božićna čarolija u kojoj su na korzu Vinkovčani i njihovi gosti uživali od 26. studenog prošle godine sve do danas – završava ovogodišnji Advent u Vinkovcima koji je bio ljepši, bogatiji, raznovrsniji i sadržajniji nego ikada do sada. U vinkovačkoj Pješačkoj zoni često je bilo teško pronaći slobodno mjesto za osvježenje pred nekom od kućica vinkovačkih ugostitelja ili Buba baru gdje su se Vinkovčani družili uz toplinu starih peći u koje su sami ubacivali cjepanice, za ulaznice na klizalištu gdje se svakodnevno klizalo nekoliko stotina mladih i djece, čekalo se strpljivo u redu, a vlakić i gusarski brod su oduševljavali najmlađe. Gužve je bilo kod kućica i štandova jer su svi htjeli što više toga vidjeti, a i imalo se što vidjeti i doživjeti.

Po prvi put je u Vinkovcima bilo postavljeno klizalište površine 200 četvornih metara koje je bilo puno malih i velikih klizača preko cijelog dana, a najviše subotom iza 21 sat na Disco večeri na klizalištu. Ljubitelji glazbe, posebice zborne, bilo duhovne, bilo svjetovne, mogli su svakog četvrtka uživati u nastupima po nekoliko zborova iz slavonskih župa, a vrhunac je bio nakon paljenja četvrte adventske svijeće, Veliki božićni koncert kada je s prozora osvjetljene vinkovačke Gimnazije zapjevalo 200 pjevača iz osnovnih i srednjih škola uz pratnju mješovitog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina i Gradskog puhačkog orkestra. Na pozornici u pješačkoj zoni, nastupili su i brojni tamburaški i zabavni sastavi, a posebno je bilo veselo na dočeku Nove godine uz Slavonia band. Uz to, brojim događanjima, radionicama, izložbama i promocijama, adventski program su obogatile i druge gradske institucije poput Gradskog muzeja, Knjižnice, Turističke zajednice i Društva Naša djeca.

Klizalište se pokazalo kao pravi potez, pa organizatori za sljedeći Advent u Vinkovcima moraju razmišljati o proširenju klizališta, ali cijelog prostora gdje se adventska i božićna čarolija odvija jer upravo završeni Advent u Vinkovcima pokazao je kako je događanje ovakvog formata nedostajalo u Vinkovcima pa Vinkovčani očekuju da će ovogodišnji Advent u Vinkovcima biti još ljepši, bogatiji, raznovrsniji i sadržajniji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram