Potraga za božićnim blagom dobila je i svoju dječju verziju i to zahvaljujući učiteljicama Izabeli Čalić i Andrei Sadrić. Utrka je danas okupila 30 učenika 3. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci koji su tako otkrivali čari adventa i upoznali se s gradom u kojem žive.

Oko klizališta i kućica mališani su veselo i razigrano tražili odgovore na pitanja koja su dobili. Oni najbrži dobili su medalju koja će im ostati kao lijepi podsjetnik na ovogodišnji advent.

„Jako je zabavno za to što moramo trčati s mjesta na mjesto da dobijemo i pronađemo odgovore na pitanja. Pojedina pitanja su bila dosta teška i morali smo dosta toga otkriti”, kaže učenica Luna Ratkić.

Dodaje kako je najteže pitanje bilo „Što je na programu 22.12.2022. godine” i da ga nije uspjela pronaći. Učenik Ivan Mustapić pojašnjava kako nije bilo lagano doći do medalje jer se moralo paziti na pogreške koje su značile kaznene bodove.

„Sviđa mi se jako i bilo mi je izrazito zabavno, a najzanimljivije pitanje mi je bilo prvo i drugo. Za prvo pitanje smo samo gledali datume da vidimo kada je bila subota i u koliko je sati”, govori Mustapić.

Prvo pitanje bilo je “Koje radno vrijeme Djeda božićnjaka subotom”, a drugo “Koliko košta Coca Cola u kućici vina Ilok”. Ova utrka bila je ujedno i pilot projekt jer se organizatori nadaju kako će već nagodinu okupiti veći broj djece.

„Po ovome što smo vidjeli reakcija djece je isključivo pozitivna. Ozračje je jako veselo, tako da mislim kako ćemo imati u planu dogovor s Gradom i Turističkom zajednicom kako bismo pojačali našu božićnu potragu s dječicom koja veselo traže odgovore”, rekla je organizatorica Izabela Čalić.

Mališani su se u početku možda činili malo izgubljeno, no kako se utrka sve više razvijala tako su shvatili što moraju raditi i postali su neuhvatljivi. Bilo je izazovno i na ovaj način se naučili i prostornoj orijentaciji.

„Dio sam udruge koja organizira božićnu potragu za blagom za odrasle i u dogovoru s kolegicom Andreom Sadrić iz škole došle smo na ideju da obogatimo advent u Vinkovcima s našom djecom i da im omogućimo da traže božićno blagom. Sve je to bilo s nadom da će se i utrka za odrasle poboljšati i pojačati s ovim mladim snagama”, navela je Čalić kako se razvila ideja za održavanjem dječje potrage za božićnim blagom.

Instagram