Vedra i sunčana subota danas je dobro poslužila za dnevni program na Adventu u Vinkovcima, a tamo su se okupili najmlađi.

Tako su u programu Adventa na kotačima nastupila djeca KUD-a „Šumari” i FA „Lisinski”. Uvijek odlično uvježbani i dobro raspoloženi i danas su dali odlične nastupe, a prikazali su tradicionalne božićne običaje i izveli prigodne igre i pjesme. Ususret najradosnijem kršćanskom blagdanu dočarali su duh Badnje večeri i Božića onako kako je to nekada u Slavoniji, Baranji i Srijemu bilo, uz puno toga čemu su se najmlađi radovali. Od unošenja i kićenja jelke do unošenja slame u kojoj su nerijetko znali i prespavati jedva čekajući božićno jutro i poklone ma koliko skromni oni nekada bili.

A na kraju programa malih folkloraša na pozornici Adventa na kotačima nastupili su i veliki tamburaši KUD-a „Šumari” sa solistom Ivanom Grčićem.

Uz program na pozornici Adventa na kotačima, uživalo se i na klizalištu na kojemu su neki baš danas učinili svoje prve korake na ledu, a oni već vješti uživali klizeći stazom.

Sve to iz kućice Djeda Božićnjaka, uz neizostavne slatkiše za male goste, pratila je njegova družica, za druženja i fotografiranje uvijek raspoložena Baka.

U njezinom susjedstvu učenici OŠ „Antun Gustav Matoš” Vinkovci predstavili su Erasmus projekt ”Doing small things with great love – Činimo male stvari s puno ljubavi”, koji ih je povezao s vršnjacima u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj. Vrijedni Erasmusovci izradili su niz atraktivnih predmeta prigodnih za božićne poklone, a ponudili su ih danas na štandu u okviru Adventa u Vinkovcima u prodaji organiziranoj u humanitarnu svrhu.

Instagram