Vinkovci su ovih blagdanskih dana postali epicentar radosti i uzbuđenja, jer je Djed Božićnjak stigao poslušati želje mališana i podijeliti toplinu božićnog duha. U tradicionalnom duhu darivanja, najdraži bradonja je posjetio grad kako bi poslušao želje naših najmlađih te s njima razmijenio smijeh, ljubaznosti i neizmjerne doze čarolije.

„Ja sam Djed Božićnjak, dolazim iz Finske, jako mi je lijepo u vašem gradu i svake godine navratim, a posebno sada kada imate novu knjižnicu pa svoje sobove mogu ostaviti na krovu da me čekaju dok ne završim s poslom u svojoj kućici”, govori nam omiljeni Djedica kojega smo jedva uspjeli uhvatiti praznog krila. Svi su, kaže, dobri, lijepo se ponašaju i s ogromnim nestrpljenjem šapuću svoje želje na koje on uzvraća svojom toplinom i osmijehom.

A one su većinom klasika. Dječaci žele uglavnom kamiončiće i bagere, djevojčice lutke. Tu je sad i tehnološki napredak pa je sve češća želja i Sony Playstation, no kako je naš Djed već pomalo u godinama, nikako ne može zapamtiti koji broj, je li to treće, četvrto ili peto izdanje. „Od ove godine se pojavljuju i želje za živim životinjama. Sve je više mališana koji žele psiće, a čak sam neki dan čuo i želju za gicom”, priča nam kroz svoj prepoznatljivi smijeh.

Vinkovačka dječica obećala su biti dobra i u sljedećoj godini pa je, ističe naš dragi sugovornik, prvi dio poklona već spreman. Nekoliko vreća punih raznobojno umotanih darova s dalekog sjevera već su na putu i ne sumnjamo kako će kod naših najmlađih izmamiti sjaj u očima.

„Svim Vinkovčankama i Vinkovčanima, a posebno onim najmanjima koji mi se najviše raduju, želim sretan i blagoslovljen Božić uz obilje mira i Božjeg blagoslova. HO HO HO”, iz svoje kućice na Adventu u Vinkovcima poručuje Djed Božićnjak.

Instagram