Dobro znamo kako proslava Božića ne može proći bez poklona ispod bora, a raznim paketićima svake se godine najviše raduju naši najmlađi. Kako bi Djed Božićnjak s dalekog Sjevernog pola donio pravi poklon, djeca diljem svijeta svoje želje stavljaju na papir u nadi kako će se omiljeni djedica ušuljati u njihove domove i ostaviti im upravo ono što su htjeli. Sandučić Djeda Božićnjaka mališani su ovih dana napunili i u Vinkovcima.

Djed Božićnjak ima najodgovorniji posao na svijetu. Čak i ako je na vrijeme napravio domaću zadaću i odlučio tko je bio dobar, a tko zločest, isporučiti darove svima doista je zahtjevan posao. Ogroman broj želja pristiže na njegovu adresu svakoga prosinca i važno je pročitati svako pismo. Nekima možda izgleda kao obično piskaranje na papiru, no pisanje želja neizostavan je dio Božića za brojne mališane. Ako ste se vi ili vaše dijete na trenutak zabrinuli hoće li ove godine dobiti poklon od Djeda Božićnjaka, olovku u ruku i počnite s pisanjem želja. Ne brinite, želje vaših najmlađih možete poslati i iz Vinkovaca, a poštanski sandučić vas čeka u već dobro poznatom kutku Djeda Božićnjaka.

Od slatkiša i igračaka, do moderne tehnologije i društvenih igara, nema toga što se nije našlo na popisu želja vinkovačke djece koja su svoja pisma već poslala. Sandučić smješten na kućici Djeda Božićnjaka svakodnevno je ispunjen pismima raznih boja i veličina, a i sam djedica se već počinje brinuti hoće li biti dovoljno velik da primi sve želje. Pismo mogu napisati u svome domu ili u adventskoj kućici, a ograničenja nema – neka vaša dječica daju mašti na volju, ukrase ga, pokažu ljubav i na papir stave sve svoje želje i ideje, kakve god one bile.   Uostalom, kako će se darovi naći pod borom ako djedici ne pošaljemo svoje želje?

Mnoga djeca ove će godine po prvi put poslati pismo na Sjeverni pol, stoga ne bi bilo loše podsjetiti kako napisati pismo i osigurati si da pokloni sretno stignu pod bor. Vrijeme je da budete kreativni, stoga okupite djecu i bacite se zajedno na posao. Listu poklona neka djeca napišu nekoliko dana ranije prije pisanja pisma. Tako imaju neko vrijeme da razmisle što stvarno žele, a što im možda ne treba. Treba imati na umu da djedica dobije hrpu pisama iz cijeloga svijeta, pa ne može uvijek ispuniti sve želje. Zato je potrebno na listi imati top igračke. Važno je i opskrbiti se potrebnim materijalom, a to su papir i olovka. Papir može biti običan bijeli, ali vaše dijete može poslati i malo “hrabrije” pismo u boji, ukrašeno šljokicama, naljepnicama ili crtežima. Za pisanje vam treba olovka, kemijska, bojice ili flomasteri. Djed Božićnjak voli šarenilo, stoga ono nikako neće biti na odmet. U pismu treba napisati svoje ime i adresu, najbolje u desni gornji ugao. Neka bude čitko napisana, kako bi vas Djed mogao s lakoćom pronaći.

Pismo svakako treba započeti s pozdravom, primjerice „Dragi djede“, a nakon toga se potrebno predstaviti i napisati koliko godina ima vaš mališan. Naravno, on to već zna jer je cijele godine promatrao jesu li djeca dobra, ali ipak mu to napomenite kako se ne bi izgubio od tolikog broja djece. Nakon što se djedicu podsjeti kako je vaše dijete bilo dobro tijekom cijele godine, dolazi vrijeme za one ozbiljne stvari – popis želja. Pazite da popis ne bude predugačak kako se ne bi umorio od silnog čitanja te da na njemu budu one najvažnije stvari.

Na kraju pisma, vrijeme je za zahvalu na vremenu i velikodušnosti. Pozdravite i vrijedne vilenjake koji mu pomažu. Adresirajte omotnicu i ubacite ju u sandučić smješten u pješačkoj zoni. Time je cijeli posao gotovo, a preostaje još samo čekati božićno jutro i uživati u sreći i veselju vaših najmlađih kada im vrijedni Djed Božićnjak donese upravo ono što su poželjeli.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram