Vinkovačko Društvo Naša djeca priredilo je za djecu niz događanja kojima će se uključiti u program Adventa u Vinkovcima i sadržajno ga obogatiti.

Antonija Spaić, predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci, kaže kako su djeca iz DND-a okitila božićna drvca u mini-lunaparku u pješačkoj zoni ukrasima koje su sami napravili sklopu radionica:

dnd-kicenje-2“Doveli smo djecu kako bi vidjela što ih sve očekuje za Adventa u Vinkovcima u Pješačkoj zoni, pa nam je predloženo da ukrasimo nekoliko božićnih drvaca ukrasima koje su djeca napravila. Vidjeli su što sve ima i sigurno ćemo više puta dolaziti ovamo na klizanje, vožnju vlakićem ili plovidbu u gusarskom brodu. Nedjeljom od 10 sati na klizalištu u mini-discu naši animatori priređuju plesne radionice, igraonice i pokazat ćemo djeci kako se izrađuje adventski vijenac, cvjetni aranžmani i slično. S Gradskom knjižnicom imamo nekoliko radionica. Radionica Moja baka je 29. studenog i tu će djeca upoznati kako su naše bake proslavljale Advent, kakve su kolače i jela pripremali, a 5. studenog je radionica Bakini pereci gdje će djeca raditi tijesto i perece prema receptima naših baka, sutradan će Sveti Nikola u pješačkoj zoni na prostoru gdje su advenstke zabave, dijeliti djeci slatkiše, bit će tu i recitacija i pjesama, a posjetit će i male bolesnike na Pedijatriji u vinkovačkoj bolnici. I Djed Božičnjak će na istom mjestu dijeliti slatkiše, ali 23. prosinca, a djeca će se moći s njim slikati i družiti. Na Svetu Luciju ćemo sijati božićnu pšenicu koja će biti postavljena oko fontane u parku na Trgu bana Šokčevića” – najavila je Antonija Spaić.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram