U organizaciji Vinkovci HALF marathona održat će se uzbudljiva adventska ekipna utrka u kojoj će sudjelovati maksimalno 30 ekipa, a svaka broji 3 člana.

Poderane gaće, rakija, fritule, kuhano vino, kobasice, čvarkuše, pivo izazovi su ove anti utrke koja završava alkotestom.

Start je zakazan za petak, 10. prosinca ispred caffe bara Rubirosa, dok će cilj i druženje nakon utrke biti kod klizališta ispred hotela Slavonija. Ruta se sastoji od 6 kontrolnih točki potrage za blagom i ciljne provjere, a ukupna dužina je 600 metara. Sadržajno su povezane i prolaze se prema zadanom redoslijedu, degustacija je dio same utrke, a tko preskoči zadatak, jelo ili piće, dobit će kazneno vrijeme, ali i dalje će moći ostvariti pobjedu jer alkotest će biti na njegovoj strani.

U 1. točki svaka ekipa mora pojesti 6 poderanih gaća kako bi dobila natjecateljsku majicu i kemijsku olovku, dok će u 2. morati popiti 6 rakija kako bi dobili kuvertu sa zadatcima koji će do natjecanja ostati tajna, a rješavat će se nakon utrke. Na kraju parka, kod muzeja, smjestile su se 3. i 4. kontrola točka, na 3. svaka ekipa moraju pojesti 6 fritula, a na 4. popiti 3 čaše kuhanog vina. Posljednje dvije točke nalaze se ispred stepenica kod hotela Slavonije, u 5. natjecatelji moraju pojesti 3 kobasice i 3 čvarkuše, dok će na 6. ekipa morati popiti 3 piva kako bi dobila zagonetku s 3 termina pomoću kojih moraju odgonetnuti rješenje, a to su osoba ili pojam vezani uz Vinkovce.

Ekipe imaju 3 besplatna pokušaja pogađanja nakon čega za svaki sljedeći pokušaj moraju popiti 3 piva i tako za svaki idući termin. Nakon što uspješno riješe zagonetke, počinju potragu za blagom koje će se nalaziti u blizini klizališta, a svaka od ekipa morat će pronaći po jedno. Nakon uspješnog pronalaska, ekipa dolazi u ciljnu ravninu gdje će policija s alkotestom mjeriti razinu alkohola u krvi te će zapisivati rezultate. Zbroj svih promila u ekipi čini broj koji će se dodati ukupnom vremenu. Osim toga, na ukupno vrijeme dodavat će i kaznene minute zarađene neodrađenim zadatkom ili neispravno rješenim preprekama. Pobjednik je ekipa s najbržim vremenom.

Iz Vinkovci HALF marathona pozivaju sve sudionike na dobrovoljnu uplatu donacije na račun Dječjeg doma sv. Ana koji brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, projektom „Učionica za život” namjeravaju opremiti i urediti zasebnu stambenu jedinicu za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, uz izravne uplate na račun Dječjeg doma broj računa: HR962390011100014809, opis uplate „donacija – učionica za život”.

Ekipe je moguće prijaviti na linku iduća dva tjedna, od 23. studenoga do 9. prosinca, a maksimalno je moguće sudjelovanje 30 ekipa. Za sve sudionike osigurane su majice i medalje, dok kotizacija nije obavezna.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram