Grad Vinkovci i tvrtka Promo Cibalae d.o.o. po drugi puta pripremaju Božićnu bajku – Advent u Vinkovcima što će se u pješačkoj zoni održati od 1. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine. Adventski program će ove godine biti puno bogatiji događanjima, a organizatori pripremaju i nekoliko novina.
Jedna od njih je i promjena lokacije pozornice na kojoj će se održavati koncerti. Naime, pozornica će biti premještena ispred velike Božićne jelke na početku pješačke zone s južne strane, gdje će biti upaljene vatre i uređena mjesta za sjedenje što će biti pravi zimski ugođaj za uživanje u glazbi i druženje. Koncertni program za sada će ostati tajna, no kao najavu i svojevrsni teaser možemo reći kako će Koncerte na Adventu, 2. prosinca otvoriti Mia Dimšić.
Klizalište, koje je bilo i velika atrakcija prošlogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, ove će godine biti doslovno još i veća. Klizači će sada moći uživati na još više prostora, jer klizalište će biti veće za stotinjak četvornih metara, a to će sigurno pozdraviti najmlađi i nešto manje mladi posjetitelji. Udruga Bubamara i ove će godine biti uključena u adventske aktivnosti oko klizališta, kao i projekt Buba Bara, koji je svoju premijeru doživio na prošlogodišnjem Adventu u Vinkovcima.
No neće uživati samo zaljubljenici u klizanje. Ugostiteljska ponuda također će biti bogatija, jer ove će godine i broj kućica oko klizališta biti veći. U produžetku „ugostiteljsko-prodajnog gradića“ nastavlja se Božićni sajam, odnosno štandovi na kojima će prigodu za izlaganje i prodaju dobiti gospodarstvenici, obrtnici ili OPG-ovi, koji će dobiti prigodu za predstavljanje svojih proizvoda.
Kao i lani, ulaz u Advent u Vinkovcima bit će posebno označen prigodnom instalacijom, bogato ukrašenim drvenim vratima, ispred kojih će biti postavljen Adventski zabavni park, koji je i prošle godine privukao veliko zanimanje najmlađih.
Na pozornici ispred okićene jelke osim zabavne, bit će i duhovne glazbe, a vrhunac će, kao i prošlog Adventa, biti koncert duhovne glazbe zbora na prozorima vinkovačke Gimnazije gdje će biti preko sto mladih zborista i svirača iz Vinkovaca i okolice.
Uz slušanje glazbe, razgledanje štandova lokalnih obrtnika i izrađivača rukotvorina na Božićnom sajmu, u danima Adventa u Vinkovcima bit će zabave i za djecu, kuhanog vina i drugih zimskih delicija za odrasle. I nakon završetka Adventa, u pješačkoj zoni će sve do 7. siječnja 2018. ostati klizalište i ostali zabavni sadržaji pa će Vinkovčani i njihovi gosti u tih nešto više od mjesec dana pronaći zabavu za sebe, svoje prijatelje i svoju djecu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram