Večeras s početkom u 19.30 sati očekuje nas Božićni koncert s prozora gimnazije koji nam u povodu došašća deveti put priređuju učenici i profesori Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima.

Jedinstveno je ovo glazbeno izdanje u Hrvatskoj koje nam notama nudi gotovo anđeoski osjećaj Božića podsjećajući na velike svjetske metropole.

“Atraktivan izvedbom i vizualno još jednom će potvrditi uspješnu suradnju škole s osnivačem i ravnateljicom Ivanom Biljan, roditeljima, učenicima i profesorima, bez kojih ga ne bi bilo moguće realizirati,” poručuje ravnateljica Glazbene škole Dinka Peti.

Ove godine prvi puta u kombinaciji velikog i malog tamburaškog i gudačkog orkestra kao i zborova škole, okupit će preko 130 izvođača.

Veliki projekt priprema se od početka godine, od samih aranžmana do uključenja bivših učenika, a donijet će ponovno nezaboravno iskustvo svim građanima koji požele uživati u ovom spektaklu trajanja 60 minuta.

Adventsko-božićni program s isključivo domaćim napjevima, aranžirali su profesori tambure Tomislav Majačić i Tihomir Damjanović koji su se uz sav posao potrudili pripremiti i pokoje iznenađenje koje će otkriti tek večeras u pješačkoj zoni.

Zanimljivo je kako su ovaj vinkovački koncert pokušali kopirati, no trikove kako im uspijeva organizirati ga, još uvijek nisu otkrili, kaže Peti.

Poklon je ovo našem gradu, županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj s obzirom na to da je daleko medijski odjeknuo.

Naše je samo toplo se odjenuti i naoštriti čula za zvonku radost.

Instagram