Blagdanska priča u gradu na Bosutu raste iz godine u godinu, a bogatim programom zadovoljava ukuse malih i velikih, starih i mladih. Klizalište, zabavni park, velika ponuda jela i pića i brojni koncerti očekuju nas i ove godine kada Advent u Vinkovcima raste na još veću razinu.

U veseloj blagdanskoj atmosferi i pravoj blagdanskoj čaroliji uživali su proteklih godina ljubitelji Božića, zabave, tradicije, ali i vjerskih sadržaja. Građani, ali i brojni gosti koji su upravo zbog Adventa odlučili posjetiti naš grad, obasipali su organizatore pozitivnim komentarima, a što je najvažnije – najavili dolazak i na ovogodišnju manifestaciju.

Božićna priča počinje 29. studenoga i donosi nam najbolje koncerte do sada, Božićni sajam, najdraže nam klizalište, tradicionalno paljenje adventskih svijeća, kutak Djeda Božićnjaka, radionice za djecu te zabavni park, ali i posjet Svetoga Nikole.

Već je poznato kako je četvrtak rezerviran za duhovnu glazbu, petak za promoviranje lokalnih bendova, dok će se subotom na pozornicu penjati nešto poznatija imena hrvatske glazbene scene. Prvoga dana, u petak, Vinkovčane će zabavljati popularna Vanna, dok će sljedeći dan koncert održati Pravila Igre. Na blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca, dolazi Antonija Šola, dok će subota biti rezervirana za No Jazz Band. Glazbeni program Adventa nastavlja se i vikend poslije, u petak će nastupiti Antonela Doko, a 14. prosinca glazbeni sastav Emanuel. Posljednji vikend prije Božića zabavljat će nas Buđenje, a kao šlag na torti u subotu očekujemo još jedan Božićni koncert na Gimnaziji te koncert Alana Hržice.

Osim tisuće i tisuće lampica koje će u tih mjesec dana obasjati naš grad i učiniti ga najblještavijim nego ikada, čarobnom ugođaju pridonijet će i Božićni sajam i advent kućice. Međutim, uz male promjene jer će ugostiteljske kućice biti smještene u pješačkoj zoni u neposrednoj blizini klizališta, a Božićni sajam će ovoga puta biti oko spomenika banu Josipu Šokčeviću.

Vjernici vinkovačkih župa i ove će godine paliti adventske svijeće na velikom adventskom vijencu napravljenom oko središnje fontane te uz prigodan program dodatno pridonijeti duhovnoj noti manifestacije.

Vjerujemo i kako će malo tko moći odoljeti da ne prokliže na klizalištu postavljenom u pješačkoj zoni, a Ledeni Orion ponovno bi mogao biti glavno mjesto okupljanja gotovo svih onih koje put ponese u centar grada. Najmlađe će razveseliti kutak Djeda Božićnjaka gdje će biti priređene brojne zanimljive radionice, a Sveti Nikola s poklonima ponovno će prošetati središtem zbivanja. Sve ljubitelje zabave čeka i još jedan zabavni park.

Dođite svi i budite dio još jedne čarolije na Ledenom Orionu jer će ona ovoga puta biti još ljepša, veća, raznovrsnija, bogatija i blještavija.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram