Sadržajem bogata četvrta adventska subota započela je posljednjim susretom bake Eve s našim najmlađim građanima.

Kako nam se Božić približava večeras su mališani mogli uživati u prikazanju Badnjaka kakav je nekad bio. Tradicionalne kršćanske pjesme, kobasica oko vrata i slama ispod stola samo su neki od „lajtmotiva” čarobnih priča popularne bake Eve. Nekoliko trenutaka poslije oko središnjeg kipa Svetog Trojstva počeli su se okupljati vjernici kako bi upotpunili veliki adventski vijenac i zapalili anđeosku svijeću.

Najvažnije je dati i primiti ljubav u ovo predblagdansko vrijeme, a ljubav i nadu u bolje sutra dali su vinkovački župni zborovi zajedno sa zborom mladih iz Retkovaca veličanjem Gospodina prekrasnim svetim pjesmama.

Sve to prethodilo je hitovima Majstora s mora na Adventu na kotačima kojeg je prvi ugostio grad na Bosutu.

Jučer je počeo novi pokretni „pop up” događaj, a danas završio koji je uz odličan glazbeni program donio i vrhunsku gastronomsku ponudu. More ljudi „slilo” se na Bajku na Bosutu, tražio se više par klizaljki, ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, a posjetitelji „namireni” mogu poći svojim kućama kako bi se pripremili za zadnju nedjelju uoči Božića.

Sutrašnji dan rezerviran je za božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina s prozora vinkovačke gimnazije koji je zakazan za 19,30. S nestrpljenjem iščekujemo 150 učenika Glazbene škole i njihove glazbene izvedbe, a do tada ugodni i mirnu noć svim ljudima dobre volje.

Instagram