Jedna od novina, kojih ne nedostaje na ovogodišnjem Adventu u Vinkovcima su i koncerti zborova slavonskih župa, koji će se na pozornici u Pješačkoj zoni, održavati svakog četvrtka. Čast “probijanja leda” prvog četvrtka imali su zborovi župa iz Otoka, Vukovara i Cerne.

Iako većinom nenaviknuti na veliku pozornicu i scenski nastup na otvorenom, nakon početne treme, zboraši su se uz veliku potporu okupljenih gledatelja i slušatelja pokazali u najboljem svjetlu. I upravo je ovaj prvi koncert bio možda i najbolja najava onoga što slijedi u sljedeća tri četvrtka na Adventu u Vinkovcima. Dojmovi okupljenih Vinkovčana bili su vrlo pozitivni, kao i dojmovi zborova koji su nastupili:

“Cerni je ovo bio prvi ovakav nastup i stvarno smo oduševljeni. Jako nam je drago što smo pozvani i što smo nastupili, a nadam se kako ćemo sudjelovati i sljedeće godine na Adventu u Vinkovcima” – izjavila je Jelena iz Zbora mladih “Radost” župe sv. Mihaela Arkanđela iz Cerne.

Lijepe dojmove s vinkovačkog Adventa sa sobom su ponijeli i članovi Zbora mladih “Gracija” župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka, koji su prvi nastupili na koncertu:

“Hvala još jednom na svemu, organizacija je bila super i bez obzira na hladnoću, uspjeli smo” – između ostalog je rekla Marina.

“Hvala na pozivu, hvala za prijem, tople ljude. Dobro je bilo, dimilo se sve za nama, pohvala svima” – rekao je Slaven iz VIS-a “Damjan” župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara.

Već sljedećeg četvrtka nastupaju nova tri zbora, ovoga puta iz Nuštra, Vođinaca i Ivankova, a nakon njih na pozornicu će kao gosti, izaći Ženska pjevačka skupina “Šumarice” Kulturno umjetničkog društva Šumari iz Vinkovaca.

Foto: Stjepan Škrabo

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram