I ovog četvrtka će predblagdansko Božićno, Adventsko vrijeme zborovi mladih iz slavonskih župa duhovnim pjesmama učiniti ljepšim i ugodnijim. Na drugom koncertu četvrtkom što se održava u sklopu Adventa u Vinkovcima u Pješačkoj zoni s početkom u 18 sati prvi nastupa Zbor mladih župe Duha Svetoga Nuštar, u 18.45 Zbor mladih “Glas srca” župe Kraljice sv. Krunice iz Vođinaca, u 19.30 sati Zbor mladih “Lahor” župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Ivankovo, a u 20.15 sati nastupa Ženska pjevačka skupina “Šumarice” vinkovačkog KUD-a Šumari.

nustarNuštarski Zbor mladih župe Duha svetoga osnovan je krajem 2004. na poticaj nuštarskog župnika Slavka Vranjkovića i tadašnje voditeljice Nevenke Škrabo, a tada je brojao oko 30 članova. U početku su uljepšavali misna slavlja i nastupali unutar matične crkve, ali ubrzo imaju koncerte i izvan svoje župe, diljem Hrvatske pa i vani, u Vatikanu, Njemačkoj, Međugorju… Trenutno u zboru djeluje 10-15 pjevača, uglavnom studenata i srednjoškolaca i troje svirača – klavijature i dvije gitare. Svojim pjevanjem, sviranjem, druženjem i međusobnim pomaganjem veličaju Boga, kažu mladi Nuštarci, koji obećavaju nezaboravan glazbeni doživljaj.

Repertoar:
1. Raduj se o Betleme
2. On dolazi da spasi Vas
3. Evenu shalom
4. Zdravo Marijo, sjajna zornice
5. Naš Bog je velik
6. Kad sve utihne
7. On je tu zbog nas
8. Djeluj kroz mene

vodinci-glas-srcaZbor mladih “Glas srca” iz Vođinaca broji 20-ak članova i zajedno djeluju osam godina u župi Kraljice sv. Krunice. Animiraju večernje nedjeljne mise i klanjanja za mlade petkom u Novim Mikanovcima, a sa župnikom don Antom Šiškom gostuju i u drugim župama i pjevajući svjedoče svoju vjeru.

 

 

 
Repertoar:
1. Dolazi, Gospodin dolazi
2. Božić nam dolazi
3. Nek moje srce budu jasle
4. Maranatha
5. Jedina
6. Visom leteć ptice male (obrada)
7. El Shadai
8. Pjesma si ti srca mog

ivankovoZbor mladih “Lahor” iz Ivankova, djeluje od 2003. godine iz, a od početnih pet, izrastao je u zbor od 30-ak članova – pjevača, među kojima je i šest svirača – tri klavijaturistice i troje gitarista. Zbor je osnovala Ana Žuljević koja s puno truda, rada i odricanja strpljivo i s puno ljubavi danas vodi zbor. Aktivni su u župi, svojim pjevanjem i sviranjem uljepšavaju nedjeljne večernje mise i druga događanja u župi.

 
Repertoar:
1. On dolazi
2. Zdravo Marijo, sjajna zornice
3. Marantha
4. On dolazi da spasi vas
5. Nek pada
6. Zdravo budi Marijo, prejasna zornice
7. Padaj s neba

_sumarice-1Zanimljivost Ženske pjevačke skupine “Šumarice” koja djeluje unazad dvije godine, je što ih čine sedam pjevačica – tri para sestara i njihova prijateljica, a tri članice su od ranije u RKUD-u Šumari. Nastupali su na brojnim događanjima poput Vinkovačkih jeseni, Divan je kićeni Srijem, Vinkovačka glazbena scena, promocijama knjiga, folklornim večerima, pa čak i u Mađarskoj. Osim izvođenja tradicijskih i duhovnih pjesama, u suradnji s rock bandom Bruno&+40, ostvarili su spoj folklora i rocka i često zajedno nastupaju, a izvode i obrade uspješnica zabavne glazbe u što će se moći uvjeriti svi koji dođu u četvrtak navečer u Pješačku zonu na Advent u Vinkovcima.

Repertoar:
1. Bliže o Bože moj
2. O djetešce moje drago
3. La musica di note
4. Najdraže moje
5. Sanjaj me
6. Meni trebaš ti
7. Piši mi
8. Vukovi umiru sami

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram