Koncerti župnih zborova iz slavonskih župa što se u sklopu Adventa u Vinkovcima održavaju četvrtkom na pozornici u pješačkoj zoni gdje su i sva adventska događanja od 26. studenog ove godine do 7. siječnja iduće, izazvali su veliku pozornost Vinkovčana pa su ovi glazbeni događaji lijepo posjećeni. Tako će sigurno biti i trećeg četvrtka kada s početkom u 18 sati nastupaju dva zbora župa iz Osijeka i Donjeg Miholjca kao i Vokalno instrumentalni sastav iz Vinkovaca.

Iz osječke župe Uzvišenje sv. Križa dolazi zbor koji broji do 30 članova i vodi liturgijsko pjevanje u svojoj župi na svetoj misi nedjeljom što je ujedno i misa za mlade. Zbor redovito sudjeluje na raznim smotrama, Hosana festu i događanjima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i sve to je jamstvo kako će njihov koncert biti vrijedan glazbeni događaj na Adventu u Vinkovcima.

Repertoar:
1. Dajem ti sve
2. Za život hvala ti
3. Samo mir
4. Hvalospjev ljubavi
5. Naš Bog je velik
6. Ti si mene prvi ljubio
7. On dolazi da spasi nas
8. Pogled Malenog Djeteta
9. Ljubav se rodila
10.Otvori mu svoje srce

Donji Miholjac se na vinkovačkom Adventu predstavlja zborom župe sv. Mihaela arkanđela “Agape” koji djeluje već 11 godina i osim misa za mlade, animira i klanjanje. Mladi zboraši, a trenutno ih je 15, kažu da se vole družiti i pjevati Bogu i vole sudjelovati na susretima mladih gdje pjesmom uljepšavaju događaj.

Repertoar:
1. Blagoslovljen Bog
2. On dolazi da spasi vas
3. Silan Bog
4. Bog je moj Spasitelj
5. Mir je u Bogu
6. Isus Emanuel
7. Moj Isus
8. Ti si Kralj
9. Velik si
10. Zahvali

VIS “Milost” dolazi iz vinkovačke župe sv. Nikole biskupa. Djeluje već 10-ak godina, a u sadašnjem sastavu pet. Imaju 11 članova od kojih je četvero svirača i sedam pjevačica. Svojim lijepim pjevanjem animiraju jutarnje mise u župi sv. Nikole biskupa, ali nastupaju i u drugim župama gdje ih pozovu. Ponosni su što su sudjelovali u snimanju albuma svog župnika, Stjepana Podboja od kojega uvijek imaju moralnu i tehničku potporu.

Repertoar:
1. Zdravo budi mladi Kralju
2. Bog je s nama
3. Kad sve utihne
4. Gospodine, daj dođi
5. Jedina
6. Divan si, volim te/Otvori oči mog srca
7. Ti si moj Kralj

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram