Da Advent u Vinkovcima nudi više od klizanja, lampica i koncerata, dokazuje šarolika ugostiteljska ponuda na dobro nam poznatoj lokaciji koja nudi uistinu sve što vam je potrebno. Osim popularnih kobasica i kuhanog vina, slatke delicije postaju sve popularniji izbor brojnih posjetitelja. Upravo zato, adventsku kućicu OPG-a Cvilinder nikako ne smijete zaobići.

Ono što nas je privuklo ovoj kućici je bio miris svježe pečenih slastica kojima je do sada malo tko mogao odoljeti. Lepinjice, mini palačinke i germknedle su nešto po čemu adventska kućica Cvilinder spada među najpopularnije kućice ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, a posebni su i po tome što jedini imaju omiljene tačke.

Ukusne lepinjice ovdje možete dobiti za sedam kuna, a mini palačinke, germknedle i tačke prodaju se za 15 kuna. Kako su nam rekli supružnici Cvilinder, vrlo su zadovoljni prodajom i kupci podjednako uživaju u svakoj slastici koju nude, no ipak su lepinjice te koje zauzimaju prvo mjesto. Popularne i kao „poderane gaće“ dolaze u slatkoj i slanoj verziji, mini palačinke možete začiniti tamnom i bijelom čokoladom, karamelom, šumskim voćem i nutelom, dok su germknedle unutra ispunjene pekmezom od šljiva i čokoladom, a preko njih idu preljevi od vanilije ili čokolade.

Prvi put su na Adventu sudjelovali prošle godine kada su jedini imali germknedle, no ove godine ističu se po tačkama – popularnim „torbicama“ od tijesta koje vraćaju u djetinjstvo. Pravljene od domaćeg tijesta i s puno ljubavi i strpljenja, specijalitet su koji jednostavno morate probati. Iznutra su punjene pekmezom, a možete ih posipati prezlama, makom ili mljevenim orasima kako bi ih vaše nepce doživjelo u potpunom ruhu.

Unatoč već dosta bogatoj ponudi slatkih jela, Cvilinderi su odlučili dodatno ju upotpuniti, pa tako od danas ovdje možete pronaći i šnenokle. Šnenokle su slastica koja je itekako poznata u našim krajevima, a u ovom slatkom kolaču ovih će dana moći uživati i posjetitelji Adventa u Vinkovcima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram