Nije kiša uspjela poremetiti sinoćnju radost pa se euforija zbog prolaska hrvatske reprezentacije u polufinale Svjetskog prvenstva prebacila i na našu Bajku na Bosutu koja je sada i službeno otvorena. Petak je u Vinkovcima bio veličanstven.

Trg Slobode postao je prava ledena bajka, Na kružno klizalište stali su prvi ledoljupci, s gastronomskih kućica širi se miris domaće kobasice i kuhanog vina, a pod svjetlošću tisuće božićnih lampica u ovogodišnju idilu ušli smo uz taktove pjesama popularnog Jacquesa Houdeka.

Unatoč kiši, led su isprobali naši najhrabriji sugrađani, ponajviše oni najmlađi, a svatko tko to nije napravio sinoć na otvorenju ne mora brinuti, klizalište je otvoreno sve do 8. siječnja iduće godine.

Klizati s pogledom na Bosut možemo na staroj lokaciji, na Trgu Slobode, a ponovno je riječ o kružnom klizalištu koje je prošle godine uistinu mamilo uzdahe. Veličine je 450 metara četvornih, odnosno dugačko 90 i široko pet metara, a za njega je pripremljeno čak 45 tona leda debelog 10 centimetara.

Najam klizaljki je pet kuna, a korištenje klizališta 40 minuta platit ćete 10 kuna. Ulazi se svaki puni sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 10 do 22 sata, a od petka do nedjelje od 10 do 23 sata.

Podsjetit ćemo i kako večeras u središnjem gradskom parku uživamo u već uhodanom programu. U 20:00 sati župljani Župe Presvetog srca Isusova i Župe sv. Nikole Biskupa pale 3. adventsku svijeću, nakon čega će, uz besplatni topli čaj, kuhano vine i lepinjice, koncert imati zbor sv. Cecilija župe sv. Euzebija i Poliona te bend VoX.

Instagram