Advent u Vinkovcima i ove je godine ponudio niz razloga zbog kojih ga morate posjetiti. Osim klizališta i koncerata, gastronomska ponuda jedan je glavnih aduta ovogodišnjeg Ledenog Oriona, a naši ugostitelji svakodnevno se trude ponuditi što kvalitetniju uslugu. Adventska kućica Mauer svakako je jedna od onih koje ne smijete zaobići, a osim bogate ponude hrane i pića, ove godine su se odlučili i na jednu nesebičnu i humanu gestu.

Ova kućica smjestila se točno u sredinu niza ugostiteljskih adventskih kućica, a svojom ponudom zadovoljavaju nepce svih generacija. Tu možete pronaći omiljene fritule koje se prodaju po cijeni od 10 kuna, chicken nuggetse za 12 kuna i pomfrit čija porcija stoji također 12 kuna. Ako ste pomislili da bi vam nešto od toga moglo biti malo, u ponudi je i kombinacija chicken nuggetsa i pomfrita koja košta 20 kuna. Izbor je moguće dodatno zasladiti crnom ili bijelom čokoladom, cimetom u prahu, šećerom u prahu te preljevom od šumskog voća.

Miris kuhanog vina jedan je od brojnih mirisa koji privlači posjetitelje upravo prema ovoj kućici, a možete ga pronaći u crnoj i bijeloj varijanti po cijeni od 10 kuna. Mnogima se sviđa i kuhani gin koji možete dobiti za 15 kuna, a u ponudi su još i punč i šljivovica, piva te bezalkoholna pića i topli napitci.

Kako nam je rekla vlasnica Nikolina, od hrane se najviše prodaju fritule, dok su od pića najpopularnije kuhano vino i rum punč. Dani vikenda su, očekivano, dani kada im je najveća gužva, a ljudi se kod njih okupljaju uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Ovo je treća godina kako sudjeluju na Adventu u Vinkovcima i po svemu sudeći, govori nam, najbolja je do sada.

I dok smo se upoznavali s gastronomskom ponudom ovog ugostitelja, na pultu kućice primijetili smo jednu kasicu u koju je nekoliko gostiju ubacilo koju kunu. Naime, vlasnica Nikolina odlučila je ustupiti mjesto za kasicu udruge za zaštitu životinja „Rocco“ u kojoj prikuplja dobrovoljne priloge za udrugu. Svatko tko dođe na ovu kućicu, višak novca može ubaciti u kasicu i time učiniti jedno dobro djelo. Na kraju Adventa kasica će biti predana vlasniku udruge.

Na kraju priče možemo zaključiti kako je Mauer adventska kućica idealno mjesto za okrjepu u kojoj, osim što ćete jesti ukusnu hranu i piti izvrsna pića, imate priliku i učiniti hvalevrijednu gestu te tako istovremeno pomoći domaćim ugostiteljima, ali i napuštenima životinjama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram