Kao i protekla dva, i treći adventski vikend u okviru Adventa u Vinkovcima u Pješačkoj zoni pruža Vinkovčanima i njihovim gostima obilje događanja među kojim će svatko pronaći nešto za sebe. Uz klizalište i brojne ugostiteljske kućice među kojima je i Buba bar, koje subotom rade do 23 sata, vlakić Advent express, te gusarsku lađu, Vinkovčani će u subotu moći uživati i u glazbi.
U Gradskom kazalištu Joza Ivakić, u 11 sati djeca se mogu zabaviti uz dječju predstavu Rusmira Agačevića i Vladimira Andrića “Princeza Nikolina i Djed Božićnjak”.
Od 20 do 22 sata Vinkovčani mogu u Gradskom muzeju besplatno razgledati izložbu “Advent u muzeju”.

U 20 sati vjernici Presvetog Srca Isusova će uz prigodni program zapaliti 3. adventsku svijeću, a potom, u 20.30 sati počinje koncert duhovne glazbe na kojemu će nastupiti zborovi mladih vinkovačkih župa: sv. Vinka Pallottija, VIS “Fra Vjekoslav Mičuda” župe Bezgrešnog srca Marijina, VIS “Milost” župe sv. Nikole biskupa i mladi pjevač iz Vrpolja, Zvonimir Kalić u pratnji Band Noel.

Prvo će se publici predstaviti Zbor mladih sv. Vinka Pallottija osnovan 1998. godine, koji redovito nastupa na večernjim misama, a koncerte su održali u Njemačkoj i BiH. Zbor broji 25 do 30 pjevača i svirača i svugdje su rado viđeni, a na Adventu u Vinkovcima će se pokazati u najboljem svjetlu.

Repertoar:
Naš Bog je velik
Isus premješta planine
Petar

VIS “Fra Vjekoslav Mičuda” djeluje već 14 godina i duhovnim pjesmama uljepšava večernje svete mise, a čini ga 20 pjevača i pet svirača . Mladi sastav iz župe Bezgrešnog Srca Marijina nosi ime Vjekoslava Mičude, koji je ubijen u svojoj crkvi u ožujku 2003. godine, pa se zboristi uvijek sjećaju svoga tragično preminulog fratra i dvojice gitarista, Tomislava Štrbe i Tomislava Mihina, koje je Gospodin uzeo k sebi.

Repertoar:
Oče moj (autorska)
Čekam te (autorska)
Zagrljeni u duši

VIS “Milost” postoji već 10 godina kao zbor, a kao vokalno-instrumentalni sastav djeluje zadnjih pet godina i trenutno broji 10 članova – šest pjevačica i četvero svirača. Svojim pjevanjem i sviranjem animiraju jutarnje mise u svojoj župi sv. Nikole biskupa. Ponosni su na sudjelovanje u snimanju albuma župnika Stjepana Podboja koji im je moralna i tehnička potpora pa će u subotu, između ostaloga, izvesti i jednu pjesmu s tog albuma.

Repertoar:
Veseli se Majko Božja
Ti svjetlo svijeta
Za mirom (autorska)

Zvonimir Kalić dolazi iz župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju i pjeva od svoje devete godine. Nastupio je na brojnim festivalima duhovne glazbe, uglavnom u pratnji Banda Noel čiji su članovi iz Vinkovaca, Đakova i Vrpolja. Sa svojim bendom aktivno sudjeluje na misnim slavljima, klanjanjima, duhovnim obnovama, nastupima i humanitarnim koncertima.

Repertoar:
Došli smo Te slaviti
Visom leteć
Osloni se na Krista
Ti si mene prvi ljubio
Zdravo Marijo sjajna zornice
Molitva Majci
Dubine
Dijete ponizno
Sveti
Pastorella
Sretna pjesma
Božja moć

Na kraju će zborovi zajednički otpjevati pjesmu “Mesija”.

U 22 sata počinje Disco večer na klizalištu na kojoj će ponovno glazbu birati vinkovački DJ Sasskia. Dan kasnije, u nedjelju u 10 do 12 sati na klizalištu je disco za najmlađe uz animatore iz Društva Naša djeca Vinkovci, a mladi i stariji se mogu ugodno zabaviti u Pješačkoj zoni od 10 do 21 sat i potražiti zabavu koja im najviše odgovara.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram