Potraga za božićnim blagom bila je sve samo ne klasična utrka – malo se trčalo, a više jelo, pilo i družilo. Atipične prepreke ove atipične adventske utrke uspješno su svladane, no jedna ekipa napravila je to malo uspješnije od drugih. Bravo

600 metara neki se prošli „kao od šale” dok su se drugi morali ipak malo zapuhati. Naporna ili ne, uz poderane gaće, rakiju, fritule, kuhano vino, kobasice, čvarkuše i pivo bila je jedna od onih o kojoj će se još dugo pričati.

Da je uistinu riječ o jednom posebnom događaju govori i činjenica kako su organizatori Vinkovci HALF marathona prijave morali zatvoriti već nakon dva dana, budući da se prijavio puno veći broj od 30 ekipa koliko su predvidjeli za utrku. Ukupno je na kraju bilo 36 ekipa, s najviše tri člana u svakoj.

Kako je rekao organizator Hrvoje Klarić, cilj nije bio istrčati utrku, nego proći sve prepreke – pojesti, popiti i riješiti određene zadatke vezane uz povijest grada Vinkovaca. Tako su natjecatelji morali primjerice izbrojati prozore na gimnaziji ili klupe u parku, odgovoriti na pitanje do kada je Josip Kozarac živio u Zvonimirovoj ulici ili pak pronaći labuda na znaku Oriona. Kreativnosti ni dobre zabave nije nedostajalo.

Start i cilj bili su kod tipa ispred Gradskog muzeja, a utrku je otvorio gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i sam sudjelovao.

Božićnu (anti)utrku najbolje je svladala ekipa „HPD Cibalia Vinkovci” koja je u najkraćem vremenskom roku prošla šest kontrolnih točki potrage za blagom i ciljne provjere, ukupne dužine 600 metara. I na kraju završila s najmanje promila u krvi. Na prvoj točki morali su pojesti šest poderanih gaća, na drugoj popiti šest rakija, na trećoj pojesti šest fritula, a na četvrtoj popiti tri čaše kuhanog vina. Peta točka donijela je zadatak s tri kobasice i tri čvarkuše, dok su natjecatelji na posljednjoj točki morali popiti tri piva kako bi dobili zagonetku s tri termina pomoću kojih moraju odgonetnuti rješenje, a to su bili osoba ili pojam vezani uz Vinkovce.

Svaka ekipa imala je tri besplatna pokušaja pogađanja nakon čega su za svaki sljedeći pokušaj morali popiti tri piva i tako za svaki idući termin. Nakon što su uspješno riješili zagonetke počeli su potragu za blagom u blizini klizališta. Nakon uspješnog pronalaska ekipa je stigla u ciljnu ravninu gdje je policija s alkotestom izmjerila razinu alkohola u krvi.

Zbroj svih promila u ekipi dodan je ukupnom vremenu, a dodavale su se i kaznene minute zarađene neodrađenim zadatkom ili neispravno riješenim preprekama.

“Nije bilo teško, ali je bilo zanimljivo. Zadanim pitanjima otkrili smo nešto novo o Vinkovcima, a najteži dio bio nam je piti”, kazali su raspoloženi pobjednici.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Zlo i naopako”, dok je na trećem mjestu zasjala ekipa „Jarmina”. S najviše promila alkohola u krvi, 1.98, utrku je uspješno završio Andrej Eremija, natjecatelj ekipe “Stoka iz Bloka”.

Spomenimo još kako je utrka imala humanitarni karakter. Natjecatelji nisu plaćali startninu organizatoru kako bi mogli nastupiti, nego su dobrovoljno, u skladu sa svojim mogućnostima, uplatili novac na račun Dječjeg doma Sveta Ana koji ima potrebu obnoviti jednu stambenu jedinicu za djecu koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram