Božićna čarolija u Vinkovcima polako dobiva svoje prve obrise. Središte događanja i ove je godine pješačka zona u centru grada na kojoj se od danas radi punom parom kako bi sve bilo spremno do početka Adventa 29. studenoga. Oni glavni radovi trenutno su na postavljanju klizališta koje će i ove godine razveseliti sve uzraste.

Poseban je osjećaj klizati u centru grada kada oko vas svijetli tisuće lampica, miriše domaća hrana i kuhano vino te odjekuju božićne pjesme. Ledeni Orion središte je okupljanja i mladih i starih, a vjerujemo kako će u dane Adventa koji su pred nama u posebnoj blagdanskoj atmosferi uživati velik broj građana. Prvi koraci u nastajanju Ledenog Oriona učinjeni su danas kada su napokon započeli radovi na postavljanju klizališta.

Vinkovčanima je klizalište na raspolaganju od 29. studenog 2019. do 5. siječnja 2020. Kao i prošle godine, klizanje traje po 45 minuta, a 15 minuta je predviđeno za izmjene skupine klizača i održavanje leda, pa su izmjene klizača svaki puni sat. Organizirane skupine mališana iz dječjih vrtića imaju besplatno klizanje, a osnovci koji dođu organizirano plaćaju ulaznicu 5 kuna i njima je klizalište namijenjeno u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Ostali ulaznici za klizalište plaćaju prihvatljivih 10 kuna, a ako nemaju svoje klizaljke, mogu ih unajmiti za pet kuna.

Klizalište će raditi od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 22 sata, petkom i subotom od 10 do 24 sata i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Klizalište veličine gotovo 500 kvadratnih metara bit će okruženo kućicama i štandovima gdje će ugostitelji nuditi tople i hladne napitke, slavonske specijalitete i tradicijske proizvode, pa će vrijeme na Ledenom Orionu biti zanimljivo i onima koji se ipak nisu odlučili na klizanje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram