Kao i na prošlogodišnjem Adventu u Vinkovcima, i ove godine će koncerti četvrtkom gdje na pozornici ispod božićne jelke u pješačkoj zoni nastupaju zborovi mladih iz slavonskih župa, sigurno pobuditi pozornost ljubitelja zbornog pjevanja.

Ovog četvrtka, 14. prosinca vinkovačkoj glazbenoj publici predstavit će se VIS Damjan, iz župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, nakon toga Zbor mladih „Radost“ župe sv. Mihaela Arkanđela u Cerni i Zbor mladih „Lahor“, župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. Svi ovi zborovi mladih izvode duhovnu zborsku glazbu ali i svjetovnu. Koncerti traju po 30-ak minuta i program počinje u 18,30 sati. Prije i nakon koncerta, ako vrijeme to dozvoli, posjetitelji će moći uživati u klizalištu ili u ponudi ugostitelja u kućicama oko klizališta, a najmlađu u vožnji vlakićem, autićima i gusarkoj lađi.

Iako najavljen za četvrtak u 11 sati u pješačkoj zoni, Umirovljenički advent u organizaciji Matice Udruga umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije neće se održati iz tehničkih razloga.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram