Na predstavljanju programa ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima koji počinje 1. prosinca ove godine i traje do 7. siječnja, vinkovački gradonačelnik je zahvalio svim onima koji rade na organizaciji Adventa  i koji su se potrudili da nam ovih narednih mjesec dana učine ljepšim dodavši kako odmah nakon završetka Vinkovačkih jeseni, razmišljamo i pričamo o Adventu.

-Advent je  jedna lijepa priča koja je krenula prošle godine na  našem trgu i klizalište i druga događanja doprinijeli su ljepšem ugođaju u cijelom prosincu, Adventu i predbožićnom vremenu. Zato smo odlučili  da ove godine malo dodamo i podignemo kvalitetu samih događanja i zahvaljujemo svim onim udrugama i institucijama koje nam pomažu. Tvrtka  Promo Cibalae je  sve to stavila u jedan program koji je zanimljiv i bogat i s našim gospodarstvenicima obogatila dane Adventa jer Advent je vrijeme druženja i otvorenog srca i kako bi dočekali Božić u ljepšem ugođaju, obiteljskoj atmosferi, druženju i nadam se da će i naši građani biti zadovoljni. U programu imamo gotovo 700 sudionika, 20 koncerata i preko 40 raznih događanja što je pokazatelj kako naš Advent raste i potvrđuje se kao velika manifestacija. Posebno bih istaknuo i Buba-bar, te naše ugostitelje i obrtnike, kao i dječji zabavni park i klizalište pa pozivam Vinkovčane i njihove goste da dođu na naš trg i iskoriste sve ovo da se zabave i dobro provedu – rekao je gradonačelnik Bosančić.

Direktorica tvrtke Promo Cibalae, organizatora Adventa u Vinkovcima, Mirjam Jukić istaknula je kako Grad tradicionalno organizira kulturni i vjerski dio adventskih događanja, a Promo Cibalae se pobrinuo za klizalište da bude još veće te glazbeni i zabavni dio programa kako bi imali Advent kakav je i u drugim europskim gradovima.

-Povećali smo površinu klizališta za sto kvadrata, pojačali smo zabavni park za mlade , radi se veliki adventski vijenac oko fontane pa će vijenac biti ljepši i zanimljiviji, a posebnost Adventa u Vinkovcima upravo je suradnja s našim župama u paljenju adventskih svijeća što je bit Adventa, a ima tu i programa za mlade. Ponuda ugostitelja i obrtnika će biti bogatija i raznovrsnija jer će se nuditi sarmice, roštilj, kobasice, langošice, fritule i ostali specijaliteti što je možda nedostajalo prošle godine – rekla je Mirjam Jukić.

Instagram