Osnovci ukrasili veliku božićnu jelku u pješačkoj zoni

bor1Učenici vinkovačke Osnovne škole Ivan Mažuranić ukrasili su veliku božićnu jelku u pješačkoj zoni ukrasima koje su sami izradili u sklopu školske kreativne radionice i pod stručnim vodstvom nastavnice likovne kulture, akademske slikarice i grafičarke Kate Korica-Božić, te učiteljica Ivane Vučić i Slađane Raguž. Gradska uprava već šestu godinu blagdansko ukrašavanje jelke u pješačkoj zoni provodi u suradnji s osnovnim školama pa svake godine učenici druge škole izrađuju ukrase i kite veliki bor, a ove godine su ga ukrasili učenici OŠ Ivan Mažuranić.
“Za ukrase smo ove godine uz kuglice odabrali motive adventskog vijenca i božićne zvijezde, a izrađeni su od stiropora s ukrasima u komplementarnoj crveno-zelenoj kombinaciji sa zlatnim i srebrnim detaljima, tekstilnim kolažom i s plastičnim aplikacijama” – pojašnjava Kata Korica-Božić dodajući kako su učenici, i manji i veći, s velikim veseljem, marom i ozbiljnošću izrađivali adventske i božićne ukrase.
Tradicija je da svake godine netko od Vinkovčana daruje bor koji je za božićne i adventske blagdane postavljen u pješačkoj zoni, a ove godine božićnu jelku je darovao Alen Uzunić iz ul. Vjekoslava Klajića 6.

Ukrašavanje Adventskog vijenca u Pješačkoj zoni

vijenac1Veliki adventski vijenac gdje će se u pješačkoj zoni svake subote do Badnjaka paliti adventske svijeće kao i pozornicu za koncerte zborova i tamburaških sastava, izradila je i ukrasila poznata vinkovačka cvjećarka Blaženka Omrčanin, vlasnica cvjećarnice “Frezija”.
“Pri izradi adventskog vijenca vodila sam se našom tradicijom da bi sve bilo u prepoznatljivom slavonskom stilu. Koristila sam prirodne materijale koji ne koštaju puno poput jabuka, slame, kultiviranog ilexa, jele. Ovdje cvijeće ne ide, ali će biti ukrasnih svjetiljki. Za pozornicu sam također koristila prirodne materijale, najviše smreku” – objasnila je Blaženka Omrčanin.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram