Kao uvertira u program ovog adventskog vikenda bio je jučerašnji koncert duhovne glazbe zbora Glas Srca iz Vođinaca na pozornici Adventske kupole. Pjesme najljepšeg doba u godini s repertoara ovog zbora okupljeni su s oduševljenjem zajedno pjevali s njima. Pjevalo se i klizalo, a tako će zasigurno biti i večeras kada na pozornicu dolazi Antonela Doko, mlada ikona moderne glazbe u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina.

Subotu na Adventu u Vinkovcima započinjemo već u 10 sati i to modernim tehnologijama u potrazi za poklonima koju je organizirala Turistička zajednica Grada Vinkovaca pod nazivom Magic Advent. Naime, riječ je o nagradnoj igri kroz mobilnu aplikaciju, a očekuje vas više od 100 nagrada, uz tri glavne nagrade.

U 20 sati uz kip Svetog Trojstva zapaljena će biti i 3. adventska svijeća, svijeća radosti i veselje, a procesijom će svijetlo donijeti župljani dviju župa i to Blaženog Alojzija Stepinca i Svetih Ćirila i Metoda. Na Ledenom Orionu nakon paljenja svijeća nastupa jedan od ponajboljih bendova koji pjevaju isključivo vjerske pjesme, bend Emanuel, sastavljen od mladih glazbenika koji uživaju u glazbi koju stvaraju i pjevaju. Vremenska prognoza ide nam u prilog pa nas tako i ovaj vikend očekuje ugodna temperatura iznad nule, klizalište radi svaki dan od 10 do 21 sat, subotom do 24, a nedjeljom do 23 sata. Ako još niste idealno je vrijeme da baš danas posjetite najbolji Advent u Slavoniji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram