Advent u Vinkovcima ove je godine premješten na novu lokaciju, no zasigurno to nije utjecalo na posjet i božićni duh. Kao i ranijih godina, i ova je donijela bogatu gastronomsku ponudu, pa tako svake večeri možemo primijetiti velike redove u potrazi za slasticama i pićem.

Novina u odnosu na prošlogodišnje izdanje adventa je to što su sada cijene izražene u eurima. Posjećujući ugostiteljske kućice možemo primijetiti da su cijene malo veće u odnosu na prošlu godinu. Ugostitelji nude već tradicionalne adventske delicije, od kobasica, fritula, tački, pa sve do kuhanog vina, čaja, puncha i ostalih slastica. Langošice tako možete pronaći za cijenu od tri eura, dok se fritule kreću po cijeni od četiri eura. Nadalje, posjetitelji mogu pronaći kobasice u rasponu od 4 do 5 eura, što je slična cijena kao i prošle godine. Također, u ponudi je i standardna brza hrana, a hamburgeri, cheeseburgeri, ćevapi i ostale delicije na raspolaganju su između četiri i šest eura.

Čaj, kakao i topla čokolada stoje oko dva, dok je za kuhano vino i rum punch, kako bi se ublažio osjećaj hladnoće, potrebno izdvojiti dva i pol, odnosno tri eura. Što se tiče sokova, primijetili smo blago poskupljenje, pa se tako, primjerice, 0.5L Coca-Cole plaća dva i pol eura. Pola litre piva prošle je godina stajalo 20 kuna, a Vinkovčani za istu količinu ove sezone izdvajaju tri eura, što je za otprilike dvije i pol kune skuplje.

Bilo kako bilo, cijene su niže u odnosu na, primjerice, zagrebački advent, a ugostitelji su nam iz prve ruke potvrdili kako su zadovoljni s ovogodišnjom posjetom. Ako još niste, i dalje stignete degustirati bogatu gastronomsku ponudu.

Instagram