Paljenjem božićne rasvjete započeo je Advent u Vinkovcima. U subotu, 2. prosinca, čast da zapale prvu adventsku svijeću ove godine postavljenu na posebno ukrašenom vodoskoku u parku, pripala je vjernicima župe sv. Vinka Pallottija koji će u 20 sati izvesti i prigodni program.

Župljani će poći iz župnog dvorišta u procesiji s upaljenim svijećama uz pjesmu i molitvu prema središtu grada. Kako je pojasnio Ilija Sudar iz crkve Vinka Pallottija,  adventska procesija je svjedočenje vjere u Boga koji se utjelovio, koji je po Isusu postao čovjekom i tako nam se približio da više i bolje nije mogao. Tu istinu vjere slavimo našim najljepšim blagdanom, Božićem. Za velike i lijepe blagdane se valja dobro pripremiti. U župama grada Vinkovaca se to čini misama zornicama, humanitarnim akcijama, pristupanjem sakramentu pomirenja (ispovijedi), stvaranjem obiteljskog ozračja u kućama i u crkvi. Zahvalni smo i našem gradu što je u adventska događanja uključio i župe našega grada.

Mješoviti župni zbor župe sv. Vinka Pallottija će ove godine animirati paljenje 1. adventske svijeće uz prigodne biblijske tekstove i razne adventske recitacije i razmišljanja. Svijeću će upaliti djevojčica Marija Krešić, prva od pet sestara obitelji Krešić uz podršku svoje obitelji ili njenog većeg dijela.

Nakon paljenja 1. adventske svijeće, na pozornici ispred božićne jelke u 20,30 sati počinje koncert popularne Mie Dimšić. Naravno, posjetitelji se mogu zabaviti na klizalištu koje radi subotom i nedjeljom od 10 do 24 sata, dječjem luna parku ili kušati ponudu ugostitelja u kućicama oko klizališta.

Osim što mogu klizati, voziti se gusarskim brodom, vlakićem ili autićima, posjetiti neku od kućica, Vinkovčani i njihovi gosti svake će nedjelje moći dovesti djecu u pješačku zonu gdje će s početkom u 10 sati vinkovačko Društvo Naša djeca prirediti radionicu. Nažalost, iako najavljena, prva radionica, u nedjelju 3. prosinca neće se održati zbog tehničkih problema. No svi ljubitelji dobre glazbe neće ostati zakinuti, jer će na pozornici ispred Božićne jelke s početkom u 19 sati nastupiti Veky party.

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u subotu u 11 sati je premijera predstave za djecu Božićna bajka u stihu, a u 20 sati je predstava Kazališta Nova scena, Đe ti je pita. U nedjelju Božićnu bajku u stihu, mališani mogu pogledati u 18 sati. U Gradskom muzeju u subotu je slobodan ulaz od 20 do 22 sata za sve muzejsko-galerijske izložbene prostore.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram