Središte Vinkovaca i danas će biti poprište događanja u sklopu manifestacije Advent u Vinkovcima – Ledeni Orion koji iz dana u dan okuplja sve više naših građana i njihovih gostiju. Božićni sajam otvoren je od 15 sati, a na štandovima koje su izradili učenici Drvodjelsko-tehničke škole čekaju vas ručni radovi, domaći proizvodi, nezaobilazne igračke i prigodni program od drva.

Djeca diljem svijeta s nestrpljenjem su dočekali današnje jutro iščekujući što će im Sveti Nikola ostaviti u čarapi ili čizmici koje su ostavili na prozoru. Poznat je kao omiljen svetac u narodu, posebno među djecom, a danas kada obilježavamo njegov dan, vinkovački mališani imat će priliku družiti se sa Svetim Nikolom koji će u 17 sati u pješačkoj zoni dijeliti darove. Ne sumnjamo kako oduševljenje naših najmlađih neće nedostajati.

Kada Sveti Nikola podijeli sve darove koje je donio, Vinkovčane će zagrijati koncert zbora Dvije duše, a koji će započeti u 18 sati u poznatoj nam kupoli u centru.

Podsjećamo i na klizalište koje je otvoreno od 10 do 21 sat. Klizanje traje po 45 minuta, a 15 minuta je predviđeno za izmjene skupine klizača i održavanje leda, pa su izmjene klizača svaki puni sat. Organizirane skupine mališana iz dječjih vrtića imaju besplatno klizanje, a osnovci koji dođu organizirano plaćaju ulaznicu 5 kuna. Ostali ulaznicu za klizalište plaćaju 10 kuna, a ako nemaju svoje klizaljke, mogu ih unajmiti za 5 kuna.

Instagram