Na velikom adventskom vijencu postavljenom oko spomenika Presvetom Trojstvu u središnjem gradskom parku upaljena je druga adventska svijeća. Svijeću koja označava mir upalili su župljani Župe Presvetog Srca Isusova.

U procesiji od Župe Presvetog Srca Isusova na Lapovcima do adventskog vijenca u gradskom parku stiglo je danas nešto manje od 120 vjernika kako bi upalilo drugu po redu adventsku svijeću. Ona se naziva još i pomirilica ili betlehemska svijeća jer označava mir, odnosno podsjeća na grad u kojemu se rodio Mesija.

„Izuzetna nam je radost i čast što možemo sudjelovati na ovom događaju, a lijepa je ovo prilika da se ljudi međusobno zbliže te pokažu radost koje Došašće nosi. Nije Advent samo sjećanje na Isusov rođendan, nego nas poziva da pripravimo srce kako bi se Isus i danas rodio u našim srcima“, rekao je Ladislav Dort, župnik Župe Presvetog Srca Isusova.

Ugodna večer na Ledenom Orionu nastavljena je i nakon paljenja svijeće kada Vinkovčane zabavlja osječka grupa NoJazz Band. Uz poznate hitove domaće i strane glazbe, građani uživaju u bogatoj ponudi naših ugostitelja, u toplim napitcima i ukusnoj hrani te već dobro poznatu gužvu na klizalištu.

Za tjedan dana, u isto vrijeme, Župa bl. Alojzija Stepinca i Župa sv. Ćirila i Metoda, 14. prosinca upalit će i treću adventsku svijeću, poznatu i kao pastirsku svijeću koja slavi radost i veselje, a posljednju adventsku svijeću, svijeću anđela koja donosi ljubav, upalit će vjernici Župe Bezgrešnog Srca Marijina i Župe sv. Euzebija i Poliona.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram