Zbor mladih "Gracija" župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka

U četvrtak 1. prosinca u 18 sati, na pozornici u pješačkoj zoni u sklopu Adventa u Vinkovcima počinju koncerti župnih zborova koji će se održavati svakog četvrtka do Božića. U četiri četvrtka će nastupiti župni zborovi iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske, te svojom pjesmom uljepšati advenstko i predbožićno vrijeme.

2-otok-gracijaPrvi će nastupiti zbor mladih “Gracija” župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka koji čini 15 zboraša. Oni će izvesti osam pjesama među kojima Zdravo Marija, sjajna zornice, Raduj se svijete, On dolazi i još svima dragih duhovnih pjesama. Zbor mladih iz Otoka djeluje već 15 godina i ima 19 stalnih članova od čega je 15 vokala, tri gitare i jedan kahon. Kažu da se sastaju dva puta tjedno i vježbaju uz pjesmu i smijeh, što je zaštitini znak ovog zbora, slaveći Boga. Zborom rukovodi Marina Čepo, a za mnoge pjesme je aranžman napisao počasni član zbora Ivan Stapić.

Repertoar:
1. Zdravo Marijo, sjajna zornice
2. Neka mi bude
3. On dolazi
4. Čekam te
5. Pastorella
6. Santa Claus is coming to town
7. Feliz Navidad

vis-damjan-vukovarNakon Otočana, u 18,45 sati pokazat će što zna Vokalno instrumentalni sastav “Damjan”, župe sv. Filipa i Jakova Vukovar, kojeg čini deset glazbenika i djeluje već sedmu godinu. “Damjan” u svojoj župi, ali i izvan nje, duhovnom pjesmom animira euharistijska slavlja i klanjanja, sakramente, promocije, obljetnice i slično. Na koncertu za Advent u Vinkovcima izvest će osam duhovnih pjesama.

Repertoar:
1. Zlatnih krila
2. Poslan bi anđel Gabrijel
3. Samo Isus može
4. Dubine
5. Silan Bog
6. Nek’ pada
7. Naša si pjesma (autorska)
8. Vjek hvaljen budi

radost-cernaU 19,30 sati počinje nastup zbora mladih “Radost” župe sv. Mihaela Arkanđela iz Cerne koji djeluje dvije godine. Izvest će sedam poznatih i manje poznatih duhovnih pjesama koje slave Advent i Božić. Zbor broji 10 do 15 članova od kojih je 12 cura i tri dečka, a instrumenti koje sviraju su piano, kahon, gitara i ponekad violina.

Repertoar:
1. Ti svjetlo svijeta
2. Ja želim biti Tvoj
3. Hosana
4. Mesija
5. Isus dolazi
6. U vatri dolazim
7. Pogled malenog Djeteta
8. Bozje djelo
9. Divan si (Volim te)

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram