Ove godine, tradicionalno kićenje božićnog drvca u Vinkovcima povjereno je učenicima 6. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca.

Okitili su ju salonskim ili svilenim bombonima koje su sami izradili, a ukrase im je pripomogao postaviti i zamjenik gradonačelnika Josip Romić, istaknuvši kako smo svakim novim ukrasom na velikom božićnom drvcu korak bliže blagdanskoj čaroliji koja će sutra navečer obasjati naš grad.

„Nastojimo svake godine baš zbog naših najmlađih okititi što ljepše naš grad i omogućiti našoj djeci što više bogatog sadržaja kako bi uživali u svome djetinjstvu. Ipak je dječji osmijeh i veselje nešto je najljepše što imamo”, naglasio je ovom prilikom.

U izradi je pomogao nastavnik Likovne kulture Nikola Ivkić.

„Uspjeli smo s učenicima napraviti nekih 70-ak bombona koji su u zlatnoj, crvenoj i bakrenoj boji i to će se izmjenjivati u nekakvom ritmu na ovome boru. Nadamo se da će to podsjetiti naše građane na tradiciju i naše stare bombone kojima su se ukrašavali borovi, ali nadamo se kako ih nitko neće odmotavati i pokušati doći do nekog slatkog dijela jer je sve stiropor unutra”, izjavio je Ivkić te dodao da su pokušali napraviti nešto tradicionalno i odstupiti od komercijalnog Božića. Mi ćemo dodati da su u tome i uspjeli nostalgično podsjetivši na tradiciju kićenja krisbana na ovim prostorima.

Učenici šestog razreda osnovne škole Josipa Kozarca s veseljem su odradili ovaj zadatak te željno iščekuju Advent u Vinkovcima.

„Bilo mi je odlično, zabavljamo se s prijateljima dok radimo ovakve ukrase i jedva čekam adventske sadržaje u gradu. Najviše ću posjećivati ono što se bude održavalo u centru, obavezno ću ići na klizalište. Advent prijašnjih godina mi je bio super, bilo je zabavno i aktivno, a očekujem da će tako biti i ove godine”, podijelio je s nama planove učenik Roko Perić.

Jednako je oduševljen i Filip Petrović, koji je jako zadovoljan načinjenim ukrasima.
„Već sam ranije sudjelovao u njihovoj izradi i jako sam ponosan što smo ih moji prijatelji i ja imali priliku raditi”, poručio je uzbuđeno i u ime svojih prijatelja okupljenih u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Instagram