U programu Adventa u Vinkovcima večeras je na velikom adventskom vijencu u središnjem gradskom parku upaljena četvrta adventska svijeća – svijeća anđela koja donosi ljubav. Uz prigodna čitanja i poruke četvrtu svijeću upalili su župljani župa Bezgrešnog srca Marijina i sv. Euzebija i Poliona, koji su u park došli u procesiji uz molitvu i pjesmu.

U ime svojih župljana svijeću na adventskom vijencu upalila je Ana Marija Martinović, članica Odreda izviđača Vinkovci koji su donijeli Betlehemsko svijetlo u naš grad.

“Božić je pred vratima i paljenjem četvrte svijeće ušli smo u posljednju nedjelju Adventa, nedjelju velike radosti, jer Božić je najradosniji blagdan katoličke crkve. Svima želim sretan i blagoslovljen Božić, djeci mirno i sretno djetinjstvo i svima sretnu i blagoslovljenu Novu godinu.”, kazao je mons. Tadija Pranjić, župnik župe sv. Euzebija i Poliona.

Paljenju četvrte adventske svijeće nazočio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ovom prigodom poručio. “Upalili smo večeras četvrtu adventsku svijeću i polako se primičemo Božiću u koji trebamo ući otvorena srca prema našim najbližima. Hvala svim župama i župnicima koji su sudjelovali u paljenju svijeća i svim vjernicima koji su u velikom broju dolazili. Mjesto presvetog Trojstva je idealno mjesto za Adventski vijenac vjerujem da su građani uživali u advenskom vremenu ove godine. Jedino vremenske prilike nisu bile adventske nego se više bile proljetne, ali na to ne možemo utjecati.”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić, poručivši da se svi dobro u ovih nekoliko dana pripremimo za Božić i da ga dočekamo na najbolji mogući način, sa svojim najbližima, sa svojim obiteljima.

Nakon paljenja svijeće, šestu godinu za redom, započeo je i Veliki božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, ali je na žalost, zbog jake kiše koja je počela padati, morao biti prekinut.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram