Na adventskom vijencu u gradskom parku župljani župa Presvetog Srca Isusovog i sv. Nikole Biskupa upalili su treću adventsku svijeću, svijeću radosti i pastira. 

“Treća nedjelja i nedjelja Caritasa, od davnina je nedjelja radosti i laudete u kojoj na poseban način do izražaja dolazi ta radost skorog Kristova dolaska i njegovog rođenja”, poručio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Ivan Đakovac i pozvao vjernike na pronalazak radosti u vlastitom životu i vlastitim srcima.

Plamen svijeće župljani su donijeli u zajedničkoj procesiji, uz molitvu i pjesmu te želje da, nakon nade i mira, ova svijeća u sve domove unese obilje veselja, sreće i zadovoljstva.

A upravo to su nam poželjele djevojčice Paula Čikvari i Dora Kordić koje nisu krile sreću što prvi put sudjeluju na paljenju svijeće.

“Jako je zanimljivo, pjevali smo putem i bilo nas je jako puno u procesiji”, rekla je Dora, a Paula dodala: “Jako sam sretna jer sam prvi put na paljenju svijeće. Treća svijeća označava radost i mislim da svi u ovim vremenima trebamo biti pozitivni i imati osmijeh na licu”.

Čast da u naš grad donesu plamen treće adventske svijeće ove je godine pripala Emanuelu i Katji.

“Još jedan smo korak bliže Božiću i kako nam sama svijeća govori, trebamo biti radosni kako bi zajedno mogli dočekati najljepši dio u godini”, pozvala je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Instagram