Još samo nekoliko dana ostalo je do početka Adventa u Vinkovcima koji će nam ove godine donijeti najljepšu božićnu priču do sada. U veseloj blagdanskoj atmosferi i blagdanskoj čaroliji uživat će mnogi ljubitelji zabave, tradicije, ali i vjerskih sadržaja, a što nas sve čeka predstavljeno je danas na najavnoj medijskoj konferenciji održanoj na mjestu događaja – u pješačkoj zoni grada Vinkovaca.

Božićna priča počinje 29. studenoga i donosi nam najbolje koncerte do sada, Božićni sajam, najdraže nam klizalište, tradicionalno paljenje adventskih svijeća, kutak Djeda Božićnjaka, radionice za djecu te zabavni park. Neće izostati ni bogata gastronomska ponuda i božićni sajam na kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe i svoje bližnje. Čarolija se polako približava, a u njoj će moći uživati baš svi.

„Najbolji advent u Slavoniji i Baranji, kako su ga ocijenili prošle godine svi oni koji su bili ovdje, nastavlja se i ove godine kada će biti još ljepši, još ugodniji oku i još ugodniji za druženje i vjerujem da će pobrati simpatije kao i prošle godine. Ove godine imamo još malo duže klizalište, a bit će tu i pregršt zabave i puno novih ukrasa. Naši ljudi vole Advent, vole kada se uredi grad i kada on zablista, ali ne smijemo zaboraviti ni onaj naš vjerski dio koji će biti obilježen paljenjem svijeća na adventskom vijencu u kojemu će glavnu ulogu ponovno imati naše župe“, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić, koji je pozvao sve građane da izađu na trg, da se zabave, da se podruže, da iskoriste adventsko vrijeme za pripremu za Božić i na određen način otvore srca za sve one koji će doći u Vinkovce.

Ledeni Orion, odnosno ovaj zabavni dio Adventa u Vinkovcima, počinje u petak paljenjem lampica i koncertom dive hrvatske estrade Vanne. Više je rekla Marija Gerovac, direktorica medijske kuće Novosti, koja je naglasila kako je ove godine vizualno pomaknuto klizalište i adventski vijenac će biti smješten oko spomenika Presvetog Trojstva Trojstva, no sadržaj ostaje isti.

„Ugostiteljska ponuda i ove je godine bogata. Iako su naši ugostitelji prvo bili malo tajanstveni, doznali smo da i ove godine pripremaju gastronomsku ponudu koja je specifična za ovaj dio godine. Tako će se i u Vinkovcima u osam kućica moći pronaći zaista za svakoga po nešto, čak i za one najmanje. Buba bar je najavio kako će ove godine imati jedan novitet, a to je moderna verzija sarme Sarma to go. Ove godine smo pripremili i kućicu Djeda Božićnjaka gdje će se mališani moći uslikati s Djedom Božićnjakom i šapnuti mu što žele pod bor. Vjerujem kako će park i korzo zaista činiti jedan pravi Ledeni Orion i božićnu bajku koja će u naš grad donijeti za svakoga po nešto, ne samo za Vinkovčane nego i za sve u okolici Vinkovaca“, istaknula je Marija Gerovac.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram