Pripremite klizaljke jer vinkovačko klizalište spremno je za prve pokrete na ledu. Nakon jednogodišnje pauze ova zimska atrakcija dolazi na novoj lokaciji i u novom obliku, a svoja vrata otvara sutra u 10 sati. Dobrodošli su svi – mladi i stari, iskusni i manje iskusni, ali i oni koji klizati još ne znaju. No, ne brinite, stvar u svoje ruke preuzima mladi Fran Andrijan Celik.

Ovaj 18-godišnjak pomoći će vam napraviti prve korake na ledu, a vi samo morate ponijeti dobru volju i želju za učenjem jer, kako kaže Fran Andrijan, klizanje je jako zabavan sport u kojemu vam ne može i neće biti dosadno. I sami smo se danas uvjerili u to kada smo ovog mladića zatekli u „isprobavanju” kružnog klizališta i posljednjim pripremama za sutra kada će se naći ulozi volontera.

Pojasnio nam je što to točno znači.

Moja zadaća od sutra je da naučim što više djece klizati, da školskim i vrtićkim grupama, ali i odraslima pokažem tajne klizanja i naučim ih kako da u ovom sportu budu što spretniji. Provest ću velik broj sati na klizalištu i svatko mi se može obratiti ako zatreba bilo kakvu pomoć”, pojašnjava Celik, učenik 4. razreda Tehničke škole koji će nakon školskih obaveza objeručke prihvatiti one ledene.

Osim što želi naučiti djecu klizati, cilj mu je, napominje, omogućiti svima lijepu zabavu tijekom zimskih praznika. I sam uživa u akrobacijama na ledu pa zašto ne prenijeti to na mlađe generacije, ali i sve one koji žele obuti klizaljke i istražiti 450 četvornih metara ove kružne atrakcije.
Fran Andrijan kliže od svoje 8. godine. „Bilo je tu puno padova i suza, ali još više smijeha. Digneš se i nastaviš dalje klizati”, dodaje. Inače je klizao u Vukovaru i Osijeku, no nema mu ništa draže nego zaklizati u rodnom gradu.

Vrijednog volontera na klizalištu možete upoznati već sutra na otvorenju u 10 sati, no s radom će početi u utorak. Sljedeći tjedan, od 14. do 19. prosinca, učit će klizati djecu iz škola i vrtića u prijepodnevnim satima, dok će od 20. do 26. to isto raditi sa svim uzrastima, u vremenu od 15 do 16 sati. Sve grupe koje se žele priključiti mogu se javiti na mail klizaliste@adventvinkovci.com

Poručio bih svima koji žele stati na led da se ne boje padanja jer je ono sastavni dio klizanja – kada naučite pasti naučili ste i klizati”, poručio je Celik dodavši kako očekuje velik odaziv djece i roditelja, puno zabave i smijeha, ali i snijeg za potpuni zimski ugođaj.

                      

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram