Da je blagdanska čarolija zavladala na Ledenom Orionu najprije su nam pokazali naši najmlađi sugrađani koji su se jučer okupili kod Kućice Djeda Božićnjaka u pješačkoj zoni kako bi mu predali svoja pisma sa željama, a svi znamo i da Božić nije Božić bez prigodno okićene jelke, za čije su se ukrašavanje pobrinuli učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci. Službeno otvorenje Adventa pokazalo se otpornim na temperaturu u minusu te je sinoć okupilo mnoštvo građana koji su uživali u ugodnom blagdanskom ambijentu. Neki su se zagrijali kližući na najvećem klizalištu do sada, dok su drugi uživali u finom kuhanom vinu i poslasticama naših ugostitelja, a sve su zabavljali veseli ritmovi zabavne glazbe banda Sax.

Osim Božićnog sajma, koji danas traje od 10 do 22 sata, drugog dana Adventa očekuju nas nove blagdanske radosti. U 11 sati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci započet će premijera predstave “Velika Božićna misterija” – najveća i najglasnija božićna zabava ikad, priređena za doček Djeda Božićnjaka, a koju će upropastiti mrzovoljni patuljak Ružan. Dovedite svoje mališane u kazalište i provjerite hoće li patuljak uspjeti u svome naumu.

I ove godine župe pale adventske svijeće, a prva od njih bit će upaljena u Župi sv. Vinka Pallottija, večeras u 20 sati. Tradicija je to koja našim župljanima daje onu vjersku i duhovnu notu, a koju naš grad njeguje oduvijek.

U glazbenom dijelu programa koncert će održati Zsa Zsa koja s nastupom počinje u 20:30 i koja će, ne sumnjamo, napraviti odličnu atmosferu i ugrijati hladne ruke naših sugrađana.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram