Nakon paljenja posljednje, četvrte adventske svijeće, u Pješačkoj zoni u 20,30 sati počinje Veliki Božićni koncert. Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji će ujedno biti vrhunac glazbenih događanja ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, bogatijeg, sadržajnijeg i ljepšeg nego ikada, u koji je Grad Vinkovci uložio puno truda i novca.

Uz koncerte četvrtkom na kojemu nastupaju zborovi mladih iz župa Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, vinkovački ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe zacijelo će na svoje doći u subotu navečer kada će na velikoj impozantnoj pozornici koju će te večeri činiti osvjetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća, nastupiti veliki zbor srednjoškolaca i osnovaca od 200 pjevača uz pratnju dva orkestra – ukupno 250 sudionika. Bit će to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

„Po treći puta organiziramo Veliki Božićni koncert na gimnazijskim prozorima i naši sugrađani su ga oduševljeno primili, pa se nadamo da će ljubitelji glazbe uživati u subotu navečer. Na osvjetljenim prozorima Gimnazije, ali i dolje, uz zgradu i pozornicu, nastupit će zborovi Gimnazije Antuna Matije Reljkovića i zbor Srednje glazbene škole Josipa Runjanina, zborovi osnovnih škola Vladimira Nazora i Bartola Kašića iz Vinkovaca, Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca i Ivane Brlić Mažuranić iz Andrijaševaca uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Vinkovci i Harmonikaškog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina. Ne sumnjam kako će i ovogodišnji Veliki Božićni koncert privući u pješačku zonu mnoštvo naših sugrađana i njihovih gostiju i kako će svi uživati u glazbi koju će izvesti naši mladi glazbenici. Na programu su duhovne, božićne pjesme i obrade klasika“ – kaže Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam, organizator Velikog božićnog koncerta.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Instagram