Sedmu godinu zaredom blagdansko ukrašavanje središnje gradske jelke, one na Trgu bana Šokčevića provodi se u suradnji s osnovnim školama. Ove godine ta čast je pripala učenicima Osnovne škole Nikola Tesla iz vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci pod vodstvom nastavnice Vesne Batković koji su  ususret Adventu u Vinkovcima okitili jelku ukrasima što su ih sami izradili zajedno sa svojim učiteljicama.

„Božićna bajka u novom ruhu“ je zaista drugačija od dosadašnjih, usklađena s bojama Adventa – komplementarno ljubičastom i zlatnom, te srebrnom. Inspiracija za božićne ukrase, prema prijedlogu Tamare Meščić, mag. educ. art., bile su stare drvene dječje igračke poput kamiončića, konjića za ljuljanje i zvrka, etno motivi kao što su zlatni dukati i ručni radovi, te tradicionalni božićni motivi – anđeli, sob, zvono i kolačići.

Voditeljica likovnih radionica u kojima su sudjelovali učenici mirkovačke škole, bila je Martina Saulić, uz pomoć većine učitelja razredne i predmetne nastave, a pri izradi božićnih ukrasa korištene su likovne tehnike kaširanja, bojanja, ukrašavanja i lakiranja.

U radu na radionicama posebno su marljivi bili Arijana Martinović, Sara Maras, Laura Bojko, Lana Katalenić, Leona Đaković, Toni Vulić, Nina Cvrković, Mila Matijević, Marina Galinović, Emanuela Andrijević, Magdalena Tenđera i Lana Cvitić, a svoj doprinos su dali i učenici 4.a razreda s učiteljicom Katicom Konstatinović.

Ovogodišnju jelku darovala je Vinkovčanka, Marija Jurić iz Ulice Zlatana Sremca 22.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Instagram