Kakav bi to advent bio bez kuhanog vina? Crno ili bijelo, svejedno je, njegov miris i okus privlače na svakom koraku Bajke na Bosutu. Kada su vina u pitanju, s odabirom nikako ne možete pogriješiti ako posjetite gastro kućicu specijaliziranu upravo za ovu „božansku” kapljicu – Vinar.

Čaša vina dnevno recept je za zdravlje i hedonizam, a toplo i mirisno kuhano vino neizbježan je dodatak u rukama kada govorimo o adventu. U ugostiteljskoj ponudi Bajke na Bosutu možete ga pronaći na nekoliko lokacija, pokupiti u prolazu pa uživati dok šećete gradom, no najveći izbor pronaći ćete kod Vinara.

Bijelo i crno, graševina, pinot i traminac te bambus, gemišt i topli napitci poput kave i čaja odlično će vas ugrijati i obradovati nepce, a možete ih popiti i iz posebne staklene šalice Adventa u Vinkovcima. Vina koja ćete popiti kod njihove kućice isključivo su domaća koja sami proizvode, a sve što nude možete kušati kao topla i kuhana, ali i presna, odnosno nekuhana.

Promjena je dobro došla i sviđa mi se. Jest žiža na korzu, ali ovo je po meni bolja i veća lokacija, više je prostora i veći je potencijal. Mislim da je ovo dobra promjena. Čini mi se da su ljudi jedva dočekali da izađu van i posjete Advent”, kazao nam je Hrvoje Markovinović dodavši kako mu je žao što Bajka na Bosutu nije krenula i s prvim danom Adventa u Vinkovcima, ali dobro je i sad.

Markovinović smatra kako je korona učinila svoje, ali Vinkovci ostaju na tragu svoje ideje adventa. Vinar je do sada bio na svakom i svake godine bio je dobro posjećen. „Kako je manifestacija rasla, tako je rasla i posjećenost”, dodaje.

Instagram